Consiliul Judeţean Bihor a anunţat că luni, 12 februarie, a fost desemnat constructorul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi pe drumul național 79 (DN 79), la ieșirea din Oradea spre Nojorid, în direcția Arad.

„Oferta câștigătoare, în valoare de 23.460.769,98 lei, TVA inclus, a fost depusă de firma Dumexim. Termenul pentru depunerea contestațiilor este 19 februarie. Durata de execuție este de 9 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările propriu-zise”, precizează CJ Bihor.

Proiectul prevede lărgirea drumului la 4 benzi pe o distanță de 1,6 km, între pozițiile km 108+730 - km 110+330. Practic, tronsonul este cuprins între Aeroportul Internațional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor intersecta trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noua centură dintre Oradea și Nojorid).

„Urmează desemnarea constructorului pentru proiectul de lărgire la patru benzi înspre Biharia, pe DN 19, în direcția Satu Mare. Tronsonul are o lungime de 3,7 km, între pozițiile km 5+985 - km 9+731”, menţionează administraţia judeţeană.

Cele două proiecte sunt realizate în baza parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021 - 2027.

Lărgirile la patru benzi înspre Arad și Satu Mare vor îmbunătăți circulația rutieră și vor reduce numărul accidentelor. Acestea completează investițiile în infrastructură derulate de Consiliul Județean Bihor în zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centurile Nojorid, Oșorhei, Sânmartin, și Sântandrei.