Lucrările de asfaltare a parcărilor de lângă Calea Aradului, aferente zonelor str. H. Ibsen – Cornițelului – Lalelelor, respectiv Calea Aradului – Vlădeasa – Fagurelui, au fost finalizate, locuitorii din zonă având la dispoziţie 278 locuri de parcare de domiciliu.

Dintre cele 278 de locuri de parcare, 103 au fost amenajate în perimetrul str. H. Ibsen – Cornițelului – Lalelelor, restul de 175 fiind amenajate în zona Calea Aradului – Vlădeasa – Fagurelui.

„Lucrăm în acest moment la str. Coriolan Hora, care este dincolo de centură, aceasta fiind finalizată în proporție de 90%. Se lucrează la accesele la proprietăți, dar și la accesele peste linia de calea ferată din centură. Mai avem încă trei străzi nemodernizate din cartierul vechi Ioșia, dar care vor fi asfaltate până la mijlocul anul viitor”, a anunţat viceprimarul Florin Birta, în cadrul conferinţei de presă organizate în teren, în zona parcărilor nou amenajate.

Pe lângă locurile de parcare, s-au amenajat trotuarele și accesele aferente, fiind realizate și lucrări de canalizare pluvială. Totodată, a fost realizat iluminatul public cu led pentru cele două zone de parcări.

Lucrările de pe străzile H. Ibsen – Cornițelului – Lalelor s-au desfășurat pe o suprafață totală de 1.749 mp, din care 1.214 mp destinaţi parcărilor, fiind executate de firma Drumuri Bihor. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 780.167,32 lei plus TVA.

Lucrările la parcările de pe străzile Calea Aradului – Vlădeasa și Fagurelui s-au desfășurat pe o suprafață de 2.793 mp, din care suprafața destinată parcărilor este de 2.382 mp. Lucrările au fost executate tot de Drumuri Bihor, valoarea fiind de 1.366.209,76 lei plus TVA.

„Parcările din spatele blocurilor de pe Calea Aradului sunt atât perpendiculare, cât și laterale, în funcție de spațiul existent. Ele s-au amenajat pentru a compensa dispariţia locurilor de parcare de pe Calea Aradului, care au fost desfiinţate pentru a face loc noii linii de tramvai. De menționat că în luna mai a acestui an s-a finalizat asfaltarea și marcarea carosabilului pe Calea Aradului, în urma  lucrărilor de extindere a liniei de tramvai pe noul traseu Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor”, precizează Primăria Oradea.