Drumul colector dintre Calea Sântandrei și Calea Aradului a fost deschisă ieri circulaţiei. Valoarea investiţiei este de 2,1 milioane lei.

Lucrările au fost executate de asocierea formată din firmele Trebor Drum Construct – lider de asociere/executant, Cost Voc Impex – asociat, Drum Proiect – asociat/proiectant și Ritmoteh – subcontractant. Prețul contractului este de 2.189.512,98 lei, fără TVA, din care construcțiile și montajul reprezintă 2.147.084,66 lei, fără TVA.

Drumul colector are o lungime de 418,31 m și este compus din: drumul colector cu lungimea 360 m, 7 m lățime și 2 benzi, câte una pe sens; acces + ieșire din Calea Sântandrei și acces + ieșire în Calea Aradului după mall în sensul giratoriu existent și bretea de acces direct din Calea Aradului, după sensul giratoriu cu pasajul (intersecția Calea Aradului – Calea Sântandrei). Drumul colector are și o bretea de 3,50 m lățime și o lungime de 58,31 m.

„Cele două părți se intersectează pe drumul colector la km 0+114,62 m. Sensul are o insulă centrală cu R=6,00 m și un inel de 1 m cu pavaj, care mărește raza la 7,00 m.

De menționat că s-au amenajat trotuare cu asfalt, parapeți metalici la marginea Căii Aradului, marcaje longitudinale de separare a sensurilor de circulație, marcaje transversale de oprire și traversare pentru pietoni, semnalizare verticală și indicatoare rutiere de avertizare, reglementare, orientare și informare”, precizează Primăria Oradea.