Comisia municipală de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT) a aprobat, în cadrul şedinţei de săptămâna trecută, mai multe proiecte, printre care se regăsește construirea a două imobile de locuințe colective și spații comerciale, dar și a unei hale de depozitare materiale de construcții.

 

Ansamblu de locuinţe în Piaţa Cetăţii

Firma Central Business Consulting a solicitat aviz arhitect-șef pentru PUZ construire ansamblu de locuințe colective, spații comerciale și servicii pe strada Cetății, nr. 18, din Oradea. „Facem precizarea că această documentație a fost avizată cu aviz arhitect-șef nr. 408 din 2020, prin care s-a solicitat ca înainte de aprobarea în Consiliul Local să revină cu o altă volumetrie decât cea prezentată anterior, cu precizarea și detalierea etapelor în care se va realiza investiția. Pentru propunerea prezentă s-a emis aviz favorabil, regimul de înălțime maxim va fi de 2S+P+19E”, menţionează municipalitatea orădeană.

„Amplasamentul pe care se va desfășura această investiție este foarte valoros din punct de vedere urbanistic și arhitectural, în sensul că se constituie într-un cap de perspectivă necesar susținerii bulevardului. Din acest punct de vedere, conceptul prezentat de echipa de arhitecți răspunde acestui deziderat în încercarea de a rezolva urbanistic, într-o primă etapă, mobilarea acestei parcele. Documentația a beneficiat de un studiu de circulație, respectiv de studii de înscriere, iar soluțiile rezultate au fost implementate în cadrul proiectului. S-a propus realizarea în două etape a investițiilor, conform solicitării CMUAT”, a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

 

Hală de depozitare

Arabesque a solicitat consultarea CMUAT în vederea amplasării unei hale de depozitare materiale de construcții pe strada Calea Sântandrei, nr. 25, în apropierea actualei incinte a societății. Hala propusă va avea o suprafață de 4.375 mp și o înălțime de 10 m. Amplasarea construcției pe parcelă și amenajarea incintei vor fi studiate prin PUD, conform prevederilor din PUG pentru UTR ET. 

 

Ansamblu de locuinţe pe strada Mihail Kogălniceanu

MDS Kogălniceanu Development a solicitat aviz de oportunitate pentru construire imobil de locuințe colective cu spații comerciale la parter pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 44. Parcela se află în zona de studiu PUZ CP, mai precis în unitatea funcțional morfologică operațională M4. Se propune construirea unui ansamblu de locuințe colective compuse din două corpuri de clădire, un corp la frontul străzii în regim de înălțime P+2E+EtjR și un corp în frontul doi în regim de înălțime P+3E+EtjR. Se propun 33 de apartamente și un spațiu comercial la parter cu suprafețe de 220 mp. Detalii privind construcția amenajării incintei și volumetriile vor fi studiate prin PUD. Volumetriile prezentate și fațadele sunt în contextul studiului de oportunitate.

„Soluția de specialitate agreată la nivelul avizului de oportunitate se referă la o clădire care se va dezvolta atât la frontul stradal, cât și în adâncime, pe latura dreaptă, dezvoltare care va închide calcanele existente la ora actuală. Pentru volumul principal de la strada Kogălniceanu, s-a solicitat realizarea unui studiu, în așa fel încât să se demonstreze posibilitățile de integrare în context”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea.