Deputaţii au adoptat, marţi, o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal în sensul scutirii de la plata accizelor a producţiei de cel mult 250 de litri de ţuică şi rachiu pe an, destinată consumului propriu în gospodăriile individuale. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Proiectul de lege modifică Legea Codului Fiscal, în sensul exceptării de la plata accizelor a producţiei de ţuică şi rachiu de fructe destinată consumului propriu în gospodăriile individuale. Potrivit unui amendament la Comisia pentru buget - finanţe, "ţuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 250 de litri de produs pentru fiecare gospodărie individuală pe an, cu concentraţia alcoolică de 100% în volum, se exceptează de la plata accizelor".
În plus, legea abrogă alineatul 4 al articolului 234 care reglementa competenţa autorităţii fiscale de a verifica probele de producţie, timpii de fabricaţie şi randamentul pentru fecare tip de materie primă, apreciindu-se că această sarcină este imposibil de îndeplinit.