"Sectoarele verificate sunt cele ale produselor specifice sărbătorii şi produselor de post, peşte şi preparate din peşte, ale produselor textile, serviciilor în turism şi serviciilor de înfrumuseţare" - ne-a declarat doamna ec.drd. Cristiana Bigan, inspector şef adjunct al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor. Precizăm că, în această perioadă, mai mult ca oricând, inspectorii vor acorda o atenţie sporită verificării condiţiilor de comercializare a alimentelor, respectiv: vânzarea produselor în locuri autorizate; caracteristicile organoleptice ale produselor specifice acestor sărbători; încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum, stabilite de producător; respectarea temperaturilor la păstrarea şi expunerea produselor în vederea comercializării; încadrarea coloranţilor utilizaţi la vopseaua de ouă, în lista celor admişi conform Ordinului nr. 438/ 295/ 2002 pentru aprobarea Normelor privind aditivii alimentari destinaţi utilizării în produsele alimentare pentru consumul uman. În ceea ce priveşte produsele preambalate, inspectorii OJPC Bihor verifică, în plus: starea ambalajelor (integritate, etanşeitate, salubritate); încadrarea în cantitatea netă sau volumul net, declarate de producător; modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor; afişarea preţului în mod vizibil şi într-o formă neechivocă. Aşadar, maximă atenţie!