A intrat în vigoare actul normativ care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitar-veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman.

Prin aplicarea mărcii de sănătate a cărnii, operatorul economic îşi asumă întreaga responsabilitate pentru produsele pe care le produce şi le pune în consum. Marca de sănătate pentru carne proaspătă, obţinută în unităţi autorizate pentru schimburi intracomunitare, este o ştampilă ovală de 6,5 cm lăţime şi 4,5 cm înălţime, care poartă următoarele informaţii: în partea superioară - România sau codul ISO al ţării, RO, cu majuscule; în centru - numărul de autorizaţie al abatorului, iar în partea de jos - abrevierea Uniunii Europene, EC sau CE. În cazul cărnii proaspete de iezi, miei sau purcei, dimensiunile ştampilei sunt mai mici.
Marca de sănătate pentru carnea din unităţile aprobate pentru perioada de tranziţie este o ştampilă rotundă cu diametrul de 3,6 cm care are înscrisurile: în partea de sus - România cu majuscule; în centru -indicativul judeţului, urmat de numărul autorizaţiei şi numărul de identificare al medicului veterinar care serveşte unitatea, iar în partea inferioară este scris "controlat sanitar-veterinar", de asemenea cu majuscule. În cazul cărnii de porcină provenită de la animale vaccinate cu vaccin marker pentru prevenirea pestei porcină, obţinută în unităţi pentru schimburi intracomunitare, marca de sănătate este o ştampilă de formă hexagonală. În ceea ce priveşte ştampila triunghiulară, aceasta se aplică pe carnea necorespunzătoare şi care este confiscată. Ştampilele vor trebui aplicate pe carcasă sau pe subdivizuni ale acesteia.