Ieri, s-a inaugurat Biroul fermierului
La sediul din Oradea al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor, s-a organizat, ieri, o conferinţă de presă, cu ocazia inaugurării Biroului fermierului.
După ce s-a procedat la crearea unui Compartiment destinat grupurilor de producători, conducerea DADR Bihor a realizat şi Biroul fermierului, ambele structuri organizatorice urmărind să devină operaţionale începând din 30 noiembrie.
Cum a evidenţiat la conferinţa de presă dl. dr. ing. Nicolae Hodişan, director coordonator la DADR Bihor, activitatea în cadrul Biroului fermierului va fi coordonată de inginerii Ioan Iştoc şi Adrian Feher, ambii fiind directori coordonatori adjuncţi în cadrul DADR Bihor, pe domeniul dezvoltării rurale, respectiv al implementării politicilor agricole. Biroul fermierului se află în sediul DADR Bihor şi funcţionează, de luni până vineri, între orele 7,30 - 16,00, orice relaţii putându-se obţine şi la telefonul 0259/416.722, interior 117.
De ce un birou al fermierului? "Dorim, în principal, ca prin această structură organizatorică să sprijinim formele asociative din agricultura judeţului, să sprijinim fermierii, cu precădere micii fermieri, din punct de vederere logistic, pentru întocmirea proiectelor prin care să se acceseze fonduri europene şi guvernamentale în domeniile prevăzute de măsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Totodată, a continuat dl. Nicolae Hodişan, alături de consultanţă, prin Biroul fermierului punem la dispoziţia celor interesaţi materiale documentare privind legislaţia, tehnologia culturilor, organizarea de expoziţii, sprijinind iniţiativele fermierilor bihoreni."
Dincolo de rolul şi scopul Biroului fermierului, să mai reţinem, conform precizărilor domnului Nicolae Hodişan, că în judeţ există peste 3.000 de fermieri, dintre care în proporţie de 70% sunt mici fermieri ale căror exploataţii agricole se înscriu, ca suprafaţă, până în 2,7 hectare.
In Bihor exista doar 3000 de fermieri,din care 70% producatori agricoli individuali?Putin sau este vorba de o gresela?