Eşalonarea la plata simplificată poate fi accesată pentru o perioadă de cel mult 12 luni, fără depunerea de garanţii şi este destinată obligaţiilor fiscale principale şi accesorii datorate după data declarării stării de urgenţă.

Eşalonarea la plata simplificată poate fi accesată pentru o perioadă de cel mult 12 luni, fără depunerea de garanţii şi este destinată obligaţiilor fiscale principale şi accesorii datorate după data declarării stării de urgenţă.
Regulamentul de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 a fost modificat recent de Ministerul Agriculturii.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că data de 1 septembrie 2021 este ultima zi în care se pot depune cereri de plată aferent măsurii de distilare a vinului în situații de criză.
Pentru obţinerea sprijinului financiar nerambursabil de maximum 70.000 de euro, trebuie îndeplinite toate condiţiile de eligibilitate prevăzute în Ghidul Solicitantului.
Proiectul de lege stipulează faptul că persoanele fizice ce desfăşoară activităţi independente vor avea obligaţia de a se înscrie în Spaţiul Virtual Privat (SPV), indiferent de veniturile pe care le câştigă în calitate de profesionişti.
Proiecte în valoare de peste 3,65 milioane lei au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în Programul Casa Eficientă Energetic, informează instituția.
Potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la această dată, au fost eliberate 15.708 adeverințe pentru schemele de plăți directe și 11.182 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă.
Beneficiarii de venituri din salarii şi asimilate salariilor datorează un impozit lunar, final, care se calculează şi se reţine la sursă de către plătitorii de venituri, cu excepţia persoanelor fizice care realizează în România venituri din salarii şi asimilate salariilor ca urmare a contractelor de muncă încheiate cu angajatori care nu sunt rezidenţi fiscali români.
Modelul de vânzare a produselor agricole direct din ferme către consumator va fi implementat într-un proiect de lege. Actul normativ anunţat de reprezentanţii Ministerului Economiei va permite și în România implementarea conceptului „from farm to fork” – de la furcă la furculiță, în prezent nepermis de cerinţele ANPC.
Operatorii economici (SRL, PFA, întreprindere individuală și alte forme de organizare) vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 1,5 milioane de euro fiecare.