Teatrul Szigligeti invită orădenii la o nouă premieră, care va avea loc sâmbătă, 6 martie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Un spectacol tulburător, Tigrul sibian este inspirat dintr-un caz real și poartă semnătura uneia dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei contemporane românești și europene, Gianina Cărbunariu.

În 13 decembrie 2011, din cauza neglijenței îngrijitorului, un tigru a scăpat de la grădina zoologică din Sibiu. Animalul a hoinărit ore în șir prin oraș, până echipa compusă din polițiști, vânători și angajații de la Zoo l-a depistat și l-a împușcat cu tranchilizant. Apoi, cu un glonț. Acestea sunt faptele reale care au inspirat-o pe Gianina Cărbunaru să scrie Tirgul sibian. Drama pusă în scenă de trupa Szigligeti prezintă această întâmplare reală, controversată din punctul de vedere al diferiților martori, printre care locuitorii orașului, turiști provenind din Occident sau cerșetori, în spectacol fiind „intervievate” chiar și animalele. Prin prezentarea acestor atitudini, piesa ridică o oglindă reală a societății europeane contemporane, folosind ca punct de pornire un eveniment preluat de presa tabloidă. În textul său, Gianina Cărbunaru arată mai multe puncte de vedere, dar și ce se ascunde în spatele acestor poziții. Regia spectacolului este semnată de actrița și regizoarea Tünde Tóth. Din distribuție fac parte actorii: Balogh Attila, Dimény Levente, Szotyori József, Trabalka Cecília, Tőtős Ádám. Scenografia este semnată de Florina Bellinda Vasilatos.
Spectacolul beneficiază de traducere în limba română. Premiera va avea loc în data de 6 martie, de la ora 19.00, în Studioul Szigligeti. Următoarele reprezentații: 7 martie, ora 19.00 – Studioul Szigligeti; 17 martie, ora 19.00 – Sala Arcadia. Biletele pot fi achiziționate de la casieriile teatrului. Orarul casieriilor eeste următorul: Casieria principală (clădirea Teatrului de Stat): luni, închis, marți, joi, între orele 10.00-19.00, miercuri, vineri, între orele 13.00-19.00, dar și cu o oră înaintea fiecărui spectacol. Casieria Arcadia (lângă Sala Arcadia): luni, între orele 10.00-17.00; miercuri, vineri, între 10.00-13.00, respectiv cu o oră înaintea spectacolelor din Sala Arcadia.