Trupa bihoreană TincART, coordonată de profesorul Iuliu Orban, a obținut Premiul I la Carei, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Festivalului interjudețean de teatru pentru elevi „Ioana Cîcu”.

Liceul Teoretic Carei a organizat cea de-a VII-a ediție a Festivalului interjudețean de teatru pentru elevi „Ioana Cîcu”. Anul acesta, în premieră, evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în 19 și 20 mai.

Categoria „Liceu” a fost reprezentată de trupa „TincART” de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, județul Bihor cu piesa „Chiriașul Fabien”, de Noti Carol, în care calamburul, quiproquoul au făcut deliciul celor din sală, stârnind hazul publicului, cucerit, de asemenea, de șarmul, carisma și talentul indiscutabil al elevilor-actori.

„Nu se poate descrie în cuvinte acest sentiment... Felicitări actorilor mei!”, spune profesorul Iuliu Orban, coordonatorul trupei.

Premiile obținute de talentații elevi ai trupei „TincART” sunt următoarele: Premiul 1 - Trupa TincART; Premiul 1, rol principal feminin - Diana Bobîltiu; Premiul 3, rol principal feminin - Briana Sonia Blidar; Premiul 1, rol principal masculin - Ștefan Drăgan; Premiul 2, rol principal masculin - Andrei Popa; Premiul 1, rol principal secundar - Darius Țărău.

„Festivalul a fost conceput ca un omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al instituţiei, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic”, au transmis organizatorii evenimentului.

Cu fiecare ediție, festivalul reprezintă o oportunitate oferită elevilor de a se cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe. În acest fel, se creează premisele unui dialog sincer şi creativ, care va demonstra că arta scenică nu cunoaşte limite culturale, lingvistice, etnice sau profesionale…