Teatrul Szigligeti a început procesul de repetiții pentru premiera de Revelion. Pe lângă actorii Trupei Szigligeti, în producție vor juca toți membrii Ansamblului Nagyvárad, alături de un cor de 12 membri și o orchestră formată din 16 muzicieni.

„Silvia” a fost, în întregime, jucată, ultima dată, în Oradea, în anul 1955, în regia lui Gróf László. Opereta de mare anvergură scrisă de Emmerich Kálmán a avut premiera absolută în anul 1915, la Viena. Textul a fost tradus din germană în maghiară și montat în 1916 la Budapesta, iar în 1954, revăzut de Békeffy István și Kellér Dezső, pentru a-i oferi un rol mai important faimoasei soprane Honthy Hanna, vedeta teatrului maghiar din vremea respectivă. În Oradea se va juca această ultimă traducere, devenită între timp cea mai îndrăgită versiune în limba maghiară a operetei.

La prima lectură a textului, regizorul Novák Eszter a subliniat faptul că începutul secolului XX a reprezentat anii de glorie a secesionului, dar și a cabaretului maghiar, nu numai la Budapesta, ci și în Oradea, motiv pentru care reprezentarea vizuală și atmosfera montării Szigligeti le va părea familiară spectatorilor din Oradea. Corul va fi alcătuit din studenții, respectiv un cadru didactic de la specializarea de canto clasic a Universității Creștine Partium.

Premiera va avea loc în 31 decembrie, adică în seara de Revelion.