Duminică, 23 iunie, în campusul Universităţii din Oradea a avut loc primul spectacol-lectură din cadrul proiectului de teatru „Întoarce foaia”, iniţiat de actorul orădean Şerban Borda. Peste 200 de spectatori s-au bucurat de teatru în aer liber, la vizionarea spectacolului lectură Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare.

„Lecturătorii” care s-au implicat în spectacol au fost actorii Alexandru Rusu, Gabriela Codrea, Anda Tămășanu, Lucia Rogoz, Anca Rusu Sigmirean şi Șerban Borda, cărora li s-au alăturat „cântătorii” Ovidiu Iloc (chitară) și Andrada Ciupeiu (vioară). Visul unei nopţi de vară, o variantă prescurtată la 80 de minute, a fost o reprezentaţie inedită, urmărită de peste 200 de spectatori, majoritatea tineri, „instalaţi” pe baloţi de paie, scaune, sau pături, în faţa Lacului cu Nuferi din campusul Universităţii.

„Am început acest proiect pentru că mi-am dorit ca în Noaptea de Sânziene să aduc în faţa publicului un spectacol şi am ales acest text pentru că acţiunea din piesă se petrece chiar de Sânziene”, a mărturisit actorul Şerban Borda. „Am ales campusul Universităţii pentru că ne-am dorit un spectacol în aer liber, dar într-un spaţiu cumva protejat, în care să aibă acces doar cei cu adevărat interesaţi de reprezentaţie”, a mai explicat actorul. Alături de colegii săi, Şerban a optat pentru un spectacol-lectură care-i oferă actorului libertatea de a se mişca şi de a improviza. Un spectacol menit să aducă teatrul mai aproape de public. „Întoarce foaia este un proiect pe care îmi doresc să-l continui, atât în sezonul estival, cât şi ulterior. Cred că este nevoie de astfel de spectacole şi cred că spaţiile neconvenţionale sunt cele mai potrivite pentru reprezentaţiile noastre”. Repertoriul viitor va include adaptări atât după  texte celebre, cât şi după piese semnate de autori contemporani.