Prima expoziție de pictură printată, „Intensité”, semnată DAÏA (Daniela Brosset - Maier), a fost vernisată joi, 4 august, în Piața Unirii, în Galeria Outdoor Varadinum, sub patronajul artistului fotograf Ovi D. Pop.

 

Daniela Brosset (Maier), orădeancă stabilită în Franța, și-a început parcursul artistic autodidact ca profesor terapeut, lucrând cu copiii cu cerințe speciale, unde ARTA este folosită ca o cale de exprimare a emoțiilor, de eliberare a tensiunilor acumulate, poartă de comunicare, fiind o terapie expresivă, multimodală, integrativă. Stabilită în Franța, Daniela Brosset își continuă activitatea pedagogică și didactică organizând ateliere de pictură pentru toate categoriile de vârstă, dar lucrând și în învățământ.

Ca pictor, după câteva tablouri în figurativ, trece spre un figurativ stilizat, pentru ca apoi să se regăsească în tehnica abstractă, opțiune care a făcut-o actuală în mediul artistic european, prin prezența tablourilor sale în expoziții în Franța, Italia, Belgia, Monaco, Spania, Austria și prin numeroasele premii obținute atât din partea publicului, cât și din partea juriilor de specialitate.

Cea mai importantă expoziție, după afirmațiile pictoriței DAÏA (pseudonimul plasticienei), este aceasta din Oradea, orașul de unde a plecat și unde revine cu mare drag în fiecare an, prima expoziție de pictură printată, ce poate fi admirată în Piața Unirii (în centrul orașului, alături de statuia ecvestră a regelui Ferdinand), în Galeria Outdoor Varadinum, sub patronajul artistului fotograf Ovi D. Pop, de joi, 4 august, până în 4 septembrie a.c.

Vernisajul a avut loc joi, 4 august, invitat special fiind doamna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al urbei.

„Doamna Daniela Brosset dăruiește frumusețe prin talentul și harul cu care este înzestrată, har care, prin perfecționarea stilurilor artistului plastic, transformă imaginația creatoare în lucrări minunate, excepțional de  valoroase. Tematica picturilor exprimă noblețea sufletului artistei, prin însăși cromatica redată în lucrări, lucrări care, privite și admirate, dezvăluie liniștea și pacea armoniei sale interioare (...) Misiunea Biblică pe care Daniela Brosset o transpune pe pânză este variată și o susține cu citate pentru a informa vizitatorii despre motivația temei și mai ales să înțeleagă starea de spirit a momentului trăirii, starea care  constituie relația împărtășită cu credință a vieții personale. Imboldul existenței artistei este focul interior al imaginației acesteia, care este dăruit de Creator și valorificat pentru a da răspuns la talanții primiți și încredințați de-a lungul carierei de făuritor de lucrări de artă...”, a spus, printre altele ing. Miorița Săteanu.

Arta picturală a fost însoțită de arta frumoasei muziciene Ioana Dascălu.