Asociația Internațională Euro Foto Art” a inițiat, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Oradea și Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor, un proiect de prezentare a comunității evreilor din Oradea, într-o expoziție de artă fotografică. Astfel, în luna august 2018 a fost lansat regulamentul Concursului intitulat „Evreii din Oradea”.

La acest concurs au fost înregistrate 116 imagini monocrom și color, realizate de 23 de artiști fotografi din Arabia Saudită, România și Ungaria. Juriul a fost format din: Ștefan Tóth, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, dr. Ramona Novicov, critic de artă, și Andrei Seidler, directorul Centrului Comunitar Evreiesc Oradea.

Juriul a acordat următoarele premii: Medalia de aur „Carol  Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, artistului fotograf Fabó Katalin, din Budapesta, pentru lucrarea „Nepoțelul meu !”; Medalia de argint „Carol  Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”- artistului fotograf Najla Anawi, din Arabia Saudită, pentru imaginea intitulată „Sinangoga 3”;  Medalia de bronz „Carol  Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” - Egri Zsuzsanna, din Budapesta, pentru imaginea intitulată „Meditație”.

Placheta „Carol  Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” a fost acordată artiștilor fotografi: Monica Marton, din Oradea, pentru imaginea „Durerea se topește în piată”,  Koppány György (Budapesta) pentru imaginea „Empatie”, Szatmári Ildikó (Oradea) pentru creația „Meditație 2”, Laczkó-Magyar György (Budapesta) pentru imaginea „Amintire”, Christian Filipescu (Oradea) pentru fotografia „Rabinul” şi Jakobi Róbert (Oradea) pentru lucrarea „Lumini”. În cadrul jurizării au fost selectate 50 de lucrări pentru a fi expuse de la următorii artiști fotografi: Najla Angawi, Christian Filipescu, Egri Zsuzsanna, Fabó Katalin, Galamos Ádám, Hipságh Gyöngyi, Jakobi Róbert, Koppány György, Laczkó-Magyar György, Monica Marton, Mátyus Károly, Mészáros Ödön, Németh Ilona, Réber Anikó, Șaupe Maria, Szamosvári József, Szatmári Ildikó, Szedő Iván, Szepesi Julianna, Szécsényi Zsuzsa și Simon Zsanett.

În cadrul proiectului va fi editat un catalog al expoziției și premiilor cu sprijinul financiar al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor.

Proiectul se va finaliza cu organizarea expoziției de artă fotografică internațională în Sinagoga ortodoxă „Aachvas Rein” de pe strada Primăriei nr. 25.