În luna ianuarie, Artemotion a dat startul unei noi serii de ateliere de teatru, dans şi bune maniere pentru copii. Cele două grupe de vârstă pentru care sunt organizate atelierele sunt 7-10 ani şi 10 -14 ani. Numărul locurilor este limitat la 12 copii pentru fiecare grup.

Scopul atelierului condus de actriţa Mirela Niţă Lupu este acela de a-i ajuta pe tineri să-și formeze și să-și dezvolte abilități care să îi ajute în interacțiunea cu cei din jur. „Teatrul oferă copilului libertatea de a propune idei ca rod al propriei creativități. Teatrul oferă fiecărui copil spațiul și libertatea necesare pentru a-și exprima individualitatea, deoarece fiecare este diferit de ceilalți și special în propriul său fel. Jocurile teatrale au reguli clare pe care participanții și le asumă cu seriozitate. Copilul învață să lucreze în grup, să coopereze cu partenerii de joc, să cedeze și să intervină atunci când e nevoie”, a transmis coordonatoarea atelierelor. Concret, un astfel de atelier urmăreşte dezvoltarea și potențarea aptitudinilor specifice artei actorului necesare în viața de zi cu zi: atenția, observarea, imaginația, memoria, spontaneitatea, intuiția, sentimentul, lucrul în echipă și libertatea de exprimare în public. „Observarea este baza de la care se dezvoltă capacitatea de a imagina și mai apoi de a empatiza cu celălalt. Atenţia constă în orientarea și concentrarea activității psihice asupra unor obiecte sau fenomene, ceea ce are ca efect reflectarea lor mai clară și mai completă, precum și creșterea eficienței activității. Procesul de prelucrare a reprezentărilor și de creare a unor imagini noi pe baza experienței cognitive anterior formate îl numim imaginaţie. Simţurile noastre de care trebuie să devenim conștienți și cărora trebuie să le recunoaștem importanța ne pot susține în misiunea noastră de a explora zone nedescoperite. Spontaneitatea declanșează eliberarea personală și întreaga ființă se trezește din punct de vedere fizic, intelectual, intuitiv. Datorită memoriei, orice om are posibilitatea de a-și înmagazina activități și experiențe trăite, pe care apoi să le reacceseze prin rememorare. A te simți liber atunci când te exprimi în public presupune a veni cu încredere în fața lui pentru a rezolva cel puțin o problemă de care vrei să te eliberezi și pe care i-o expui pentru a-ți echilibra energia”, mai transmite Mirela Lupu.

În luna iunie, la finele atelierului, cursanţii care vor şi pot vor face parte din distribuţia unui spectacol de teatru.

Atelierul de teatru, dans și bune maniere se va desfășura la Casa minunată, Oradea, str. Cosminului, nr 1. Grupa mică, 7-10 ani, miercurea, de la ora 16.30 la 17.30, iar grupa 10-14 ani, joia, de la aceeaşi oră. Informaţii şi înscrieri la telefon 0744.485.757.