În Amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex, marţi, 19 septembrie, de la ora 19.00, va avea loc lansarea volumului „Dezleganie '23. Jurnal de călătorie în sunete și imagini” , vol. II, de Sergiu Corbu Boldor, apărut la Editura Ordo Ab Chaos din Zalău.

Evenimentul va fi însoțit sonor de fragmente din spectacolul „Dezleganie (Ritualul)”, susținut de artistul sălăjean Sergiu Corbu Boldor. Vor vorbi despre volum: Loredana Muntean, lector univ. dr. la Universitatea din Oradea; Flavius Bunoiu, președinte la Cultura în mișcare, și Camelia Bușu, jurnalist la Jurnalul Bihorean. Moderator: Luiza Matilda Mitu, managerul Proiectului Corbu.

Albumul va putea fi achiziționat cu semnătura artistului în ziua evenimentului.

Sergiu Corbu Boldor a absolvit Universitatea de Muzică din Oradea, cu specializările Pedagogie muzicală și Interpretare vioară. Pe lângă vioară, Sergiu a studiat ca instrumente secundare: chitara, chitara electrică, chitara bass, percuții, mandolină, fluier, caval, drâmbă.

Sergiu Corbu Boldor are o experiență de peste 15 ani pe scenele mari ale industriei muzicale. A urcat pe scenele naționale și internaționale, performând la vioară, împreună și alături de nume ca: Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, farfarello, Haggard, Guano Apes etc. A fost membru fondator la trupa Azepam din Oradea și violonist la trupa Popa Șapcă din Timișoara. A inițiat și coordonat propriile proiecte muzicale ca: AD HOC, 2 fire 2 paie, Intensitate Epic Sonoră.

Sergiu are experiența educației transdisciplinare în lucrul cu tinerii: a fost lider în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României și profesor de muzică la grădinițe și școli din București.

În prezent, colaborează ca violonist cu trupa Hara și corul All’s Choir, muzicieni din Opera Națională Română și Filarmonica George Enescu București. Din 2017 este inițiatorul și coordonatorul Proiectului Muzical Corbu. În 2021, Sergiu Boldor, alături de Liviu Farcaș și Victor Mihai, a realizat live coloana sonoră a celor 25 de ore și 30 de minute de spectacol din cadrul proiectului manifest „Hektomeron” al Teatrului Național „Marin Sorescu”. În 2022, a realizat concertul-spectacol „Din Furtună”, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, organizat de Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova.

Mai multe detalii despre activitatea artistului se pot afla accesând: http://panacorbului.ro/