Începând de joi, 23 august, publicul vizitator va avea posibilitatea să admire pe simezele Galeriei "Euro Foto Art", din Oradea, o valoroasă expoziţie realizată din lucrările artistului fotograf sârb Branislav Brkic, din Belgrad. Expoziţia personală cuprinde 40 de fotografii alb-negru, format 50x60 cm, structurată pe două teme: "Viaţă de păstor" şi "Muzicienii de la ţară".

Ciclul "Viaţă de păstor" a fost fotografiat în zone renumite prin creşterea animalelor, în Munţii "Planina" şi platourile Zlatibor şi Peterska Visoravan. Prin anii '70, era o zonă bogată, în care oamenii trăiau foarte bine din creşterea animalelor. După ce a început industrializarea în Serbia, aceste locuri au suferit o serie de transformări. Pentru această colecţie, autorul a selectat douăzeci de fotografii, realizate în perioada mai 2010 - octombrie 2011, în cele trei regiuni renumite din Serbia: Deliblatska Pescara, Platoul Pesterska Visoravan şi Stara Planina. Ciclul "Muzicienii de la ţară" a fost realizat în ultimii doi ani, într-o zonă populată de etnici romi, o zonă recunoscută pentru talentul muzical al acestora, în ciuda faptului că nu au nici o educaţie formală muzicală. Acest ciclu este format din 40 de lucrări, în format 48 x 61cm. Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 23 august, de la ora 18.00, la Galeria Euro Foto Art din Oradea. Organizatorii manifestării îi invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe la eveniment. Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Cvartetului de coarde "Varadinum" din Oradea.

Noua expoziţie, organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până în 19 septembrie, între orele 8.00 - 16.00. Intrarea este liberă.