Trupele Arcadia şi Iosif Vulcan ale Teatrului Regina Maria participă la cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Miturile Cetăţii din Constanţa. Astăzi, constănţenii îşi încep dimineaţa alături de trupa Arcadia, care prezintă spectacolul Gulliver, şi o încheie alături de trupa Iosif Vulcan, care-i invită la Omul din La Mancha.

 

Festivalul Internațional de Teatru ”Miturile Cetății” este singura manifestare artistică din România dedicată teatrului antic şi se desfășoară în perioada 19 - 27 iunie, la Constanța. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul cultural este organizat de Teatrul de Stat Constanța, sub egida Consiliului Județean Constanța. La festival participă 20 de trupe din România, Italia, Franța, Bulgaria, Coreea de Sud, SUA, Serbia și Republica Moldova. Selecționerul festivalului este Doru Mareş, unul dintre cei mai apreciati critici de teatru din România, cu peste 35 de ani de experiență, laureat UNITER în anul 2015.

Teatrul Regina Maria a fost invitat şi la această a doua ediţie a festivalului cu două producţii: Gulliver, după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu, şi Omul din La Mancha, după Dale Wasserman, regia Korcsmaros Gyorgy.

Astăzi, de la ora 11.00, constănţenii sunt invitaţi la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare, unde Trupa Arcadia prezintă spectacolul Gulliver. Spectacolul produs de Teatrul Regina Maria pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană, atât din punctul de vedere al construcției subiectului, cât și din cel al montării scenice, deoarece propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice. Gulliver este un spectacol vizual, non-verbal, fiind, până în momentul de față, cel mai elaborat dintre toate producțiile realizate de echipa artistică Radu Dinulescu - Armand Richelet-Kleinberg.

Tot astăzi, de la ora 21.30, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, trupa Iosif Vulcan va juca Omul din La Mancha. Spectacolul realizat la Oradea de Korcsmaros Gyorgy este bazat pe romanul epic din secolul al XVII-lea al lui Cervantes (Don Quijote) şi s-a demonstrate a fi un musical remarcabil, emoționant și tulburător totodată, fiind apreciat atât de public, cât şi de criticii de specialitate.