A devenit o tradiție ca la începutul fiecărui an membrii creatori ai cunoscutului Fotoclub Orădean să prezinte, în cadrul unei expoziții de artă fotografică, cele mai reușite creații realizate anul trecut.

 Expoziția anuală a membrilor, care face parte integrantă a ediției a VIII-a a Festivalului Internațional de Fotografie Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly, organizat de Asociația Internațională Euro Foto Art, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică, cuprinde 48 de fotografii de o ținută artistică deosebită, realizată de membrii creatori și de onoare ai Fotoclubului Nufărul Oradea. Pe simeze vor fi expuse lucrările artiștilor fotografi Dacian Barna, Alex-Dian Bureția, Nicoleta Gabor, Ovidiu Gabor, Illés Emeric, Kenéz Emese, Eugen Munteanu, Gheorghe Petrila, Ovi D. Pop FIAPs, Daria Popa, Maria Șaupe, Claudiu Szabó, Ștefan Tóth, Varga  Miklós-Zoltán și Cristian-Gelu Vrabie. Expoziția cuprinde mai multe genuri ale artei fotografice: portret, eseu, peisaj, street-foto, nud, reportaj artistic, aeriene și  socio-fotografii. Pe simeze vor fi expuse fotografii care ne demonstrează că „în simplitate este complexitate”, prin imaginile realizate de artiștii fotografi Nicoleta Gabor și  Ștefan Tóth, dar și fotografii realizate într-o manieră artistică neconvențională, de către Gelu Vrabie. Imaginile realizate cu mare măiestrie artistică de cunoscutul artist fotograf Ovi D. Pop cu drona, ne prezintă perspective neîntâlnite până în prezent. Artistul fotograf Ovidiu Gabor ne convinge prin lucrările expuse că stăpânește unele genuri pretențioase ca nudul feminin sau peisajul rural și urban.  Pe simeze sunt prezenți cu lucrări și absolvenții ultimelor cursuri de fotografie, organizate de cunoscutul Fotoclub Orădean. Este de apreciat faptul că mai multe din aceste imagini au fost realizate în alb și negru.

Cunoscutul fotoclub fondat în anul 1976, a încheiat anul trecut cu rezultate deosebite. În Galeria Ștefan Vilidár István au fost organizate, sub patronajul Asociației Internaționale Euro Foto Art (AIEFA) 18 de expoziții personale și de grup alcătuite din lucările artiștilor fotografi din România și Ungaria. Membrii cunoscutului Fotoclub Orădean au participat cu mare succes la diferite saloane naționale și internaționale de artă fotografică obținând o serie de premii. Dintre ei se evidențiază artistul fotograf Ovi D. Pop, care a obținut în anul 2019 peste 150 de premii și medalii internaționale. Pentru rezultate deosebite obținute pe plan mondial, doi dintre artiștii fotografi au fost răsplătiți cu distincții ale Ferderației Internaționale de Artă Fotografică. Artistul fotograf Ovidiu Gabor a primit distincția EFIAP, iar Ovi D. Pop EFIAPs. Artiștii fotografi Gabor Nicoleta, Ovi D. Pop EFIAPs și Gelu Vrabie au participat cu succes cu expoziții personale vernisate în Foshan, Shenzen, Shanghai și Macau SAR, în cadrul ediției a IV-a a Festivalului Fotografiei Românești în China.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 17 ianuarie, la ora 18.00 în Galeria Ștefan Vilidár István din cadrul Cetății Oradea. Publicul va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, preşedinte AIEFA.  Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii Thurzó Sándor József (violă), respectiv artistul fotograf Radui Elemér (chitară).

Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 06 februarie 2020, zilnic între orele 08:00 - 20:00, la care accesul publicului este gratuit.