În perioada 7-8 septembrie, la Baia Mare, are loc prestigioasa competiție corală, Festivalul Concurs Internațional „Liviu Borlan”, care va reuni nouă formațiuni corale din şapte țări, România fiind reprezentată de corul orădean de cameră  „Voces”.

Corul „Voces” a luat ființă în toamna anului 2012, din dorința de a reda urbei de pe malul Crișului Repede o parte din prestigioasa tradiție muzicală, tradiţie din care muzica corală fusese uitată sau neglijată pe alocuri. Deși începutul s-a aflat sub auspiciile unui viitor nesigur, membrii Corului „Voces” au reușit să creeze o bogată şi frumoasă activitate muzicală, care le-a adus rezultate frumoase, vreme de şase ani, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Corul de Cameră „Voces” Oradea este un cor mixt care reuneşte iubitori de muzică, indiferent de vârstă şi profesie, dar cu toţii având experienţe corale redutabile. În plus, membrii corului sunt mânați de dorința de a cultiva cântul coral românesc și universal, cu grijă permanentă pentru expresivitate, calitatea emisiei vocale, suplețe și rafinament muzical, respectând, desigur, cu strictețe, partiturile.

Începând cu toamna anului 2013, se înființează Asociația Corală „Voces” Oradea, entitate juridică de sine stătătoare, având ca scop coordonarea activității formațiunii corale. De amintit este faptul că, din luna iulie a anului 2017, Corul de Cameră „Voces” Oradea este membru al Asociației Naționale Corale din România.

La pupitrul dirijoral se află prof. Arnold Schneider, profesor la Liceul de Arte din Oradea și dirijor al Corului „Ariston” al Liceului de Arte. Corul Voces va reprezenta România în cadrul Festivalului-Concurs Liviu Borlan, care se va desfăşura în acest weekend la Baia Mare. Corul nu se află la prima participare la acest prestigios festival. Acesta a participat la alte două ediții ale festivalului, obținând Premiul al III-lea și clasarea Gold2, în anul 2013, și clasarea Gold1, în anul 2014.

Între premiile Corului de Cameră „Voces”, amintim Medalia de Argint (locul II), la Festivalul Coral Internațional de Advent și Crăciun „Petr Eben”, ediția a XXVII-a, Praga, Cehia; Premiul I, precum și Premiul pentru cel bun dirijor, doi ani la rând, la Festivalul Național Coral de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu!” de la Orăștie (edițiile din anul 2015 și 2016). În plus, ca o încununare a muncii depuse și ca o recunoaștere a activității bogate întreprinse în cei șase ani de activitate, Corul de Cameră „Voces” a fost nominalizat ca Promotor al culturii și artei, la Gala Comunității Bihorene, organizată de Fundația Comunitară Oradea.