La sfârşitul săptămânii trecute, la Filarmonica de Stat Oradea, s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală Kharisma, în cadrul căruia au concurat 168 de copii şi tineri. Marele trofeu a fost câştigat de Alexia Florescu, în vârstă de 10 ani, din Baia Mare.

„Un copil care este încurajat de mic în cunoaşterea tainelor muzicii, este susţinut şi îndrumat corect pe acest drum va deveni un adult creativ, sensibil, încrezător, competitiv. Va fi un câştig pentru noi toţi”, a spus Dana Oprescu, în deschiderea Galei festive a celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de Interpretare Vocală Kharisma, desfăşurată în perioada 29 iunie -1 iulie, la Filarmonica de Stat Oradea.

Concursul a fost organizat de Asociația Culturală Kharisma, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor, Holcim Romania. Un juriu de prestigiu a evaluat momentele muzicale ale acestui eveniment: Viorela Filip - compozitor, interpret, textier, profesor de canto la Şcoala Populară de Arte Bucureşti, conf. univ. dr. Florina Hinsu Mariş - profesor de canto la Universitatea din Oradea, Lăcrimioara Deac - profesor de canto la Şcoala Populara de Arte Oradea, Claudiu Bulete - compozitor, textier, Daniel Heredea - studio Alfa Media Production, Alina Zaha - profesor metodist de educaţie muzicală în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

S-au acordat 17 trofee de categorie şi Trofelul Kharisma 2018, acesta din urmă fiind câştigat de Alexia Florescu, o minunată fetiţă de 10 ani, de la Insieme Music School Baia Mare, pregatită de prof. Mădălina Horincar. Toţi copiii au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi cadouri personalizate. Copiii, tinerii, parinţii, publicul spectator au apreciat efortul depus de organizatori pentru a asigura condiţii deosebite pentru desfăşurarea acestui eveniment, pentru a face în aşa fel încât pe chipul fiecăruia dintre cei 168 de concurenţi să apară zâmbetul şi bucuria, mulţumirea recunoaşterii strădaniei şi perseverenţei în studiul artei vocale. Multele premii, multele emoţii, darurile de suflet pentru toţi participanţii, dar, mai presus de toate, bucuria întâlnirii cu oameni veniţi din multe zone ale ţării au făcut ca această ediţie să dovedească faptul că Oradea are nevoie de astfel de manifestări.