În această seară melomanii orădeni sunt invitaţi la un concert simfonic deosebit, care cuprinde lucrări semnate de W.A. Mozart şi R. Schumann. Solista invitată în spectacol este pianista Dana Borşan, o artistă cu peste 900 de concerte susţinute pe marile scene ale Europei şi ale lumii. Dirijorul concertului este maestrul Romeo Rîmbu.

Spectacolul se va deschide cu uvertura Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart. Atmosfera uverturii este identică cu cea a operei, marcând caracterul dârz şi totodată tragic al personajului principal, Don Giovanni. Seara va continua cu Concertul pentru pian şi orchestră în La minor, op 54, de Robert Schumann. Conceput în 1841, ca o fantezie într-o singură mişcare, concertul a fost completat cu părţile II şi III doar 4 ani mai târziu şi prezentat de Clara Schumann în 1846 la Leipzig. Solista invitată este Dana Borşan.

„Este unul dintre cele mai frumoase concerte din repertoriul pianistic. Noi îl considerăm unul dintre cele mai dificile, chiar dacă nu este la fel de zgomotos ca Rachmaninov, cum preferă de obicei publicul”, a spus Dana Borşa. „Dintre compozitorii romantici, R. Schumann este preferatul meu. Are cea mai diversă şi sensibilă creaţie, pentru care, în acelaşi timp, este foarte greu să găseşti soluţii. Universul lui Scumann este de o poezie extraodinară. El a scris pentru voce, lieduri, iar creaţia lui e brăzdată de sentimentul iubirii, sub cele mai diverse forme, de la delicateţe la pasiune”,  a mai spus solista.

Spectacolul se va încheia cu Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, de Wolfgang Amadeus Mozart. Dintre cele 41 de simfonii catalogate pe care le-a compus, din păcate, doar câteva apar frecvent în programele concertelor, ultimele trei bucurându-se totuşi de o popularitate mai aparte. De aceea, în cea de-a doua jumătate a concertului, maestrul dirijor Romeo Rîmbu a programat Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, ce datează din anul 1788. Deşi în perioada în care a scris această lucrare, Mozart suferise de nenumărate probleme şi eşecuri în viaţa sa privată, simfonia va cuceri spectatorii printr-un ton luminos, strălucit şi pozitiv.