În programul de deschidere al stagiunii, Filarmonica Oradea propune trei lucrări de mare frumuseţe_ M. R. Delalande: Simphonies pour les Soupers du Roy, aranjament pentru octet de suflători: Jean-François Taillard;  W. A. Mozart: Concert nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major, K.219 şi F. Mendelssohn-Bartholdy: Simfonia a IX-a pentru coarde în Do minor.

Concertul se va deschide cu suita Simphonies pour les Soupers du Roy de Michel Richard Delalande. Compozitorul baroc și organistul Delalande, născut la Paris, a fost contemporan al lui Jean-Baptiste Lully și François Couperin. A predat muzica fiicelor lui Ludovic al XIV-lea al Franței și a fost director al capelei franceze regale din 1714 până la moartea sa la Versailles în 1726. Delalande a compus peste şaptezeci de grands motets (gen de muzică sacră agreat de Ludovic al XIV-lea pentru grandoarea lui, scris pentru solişti, cor şi orchestră), balete şi suite orchestrale numite Simphonies pour les Soupers du Roy. VoSpectacolul va continua cu Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La major de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Această lucrare concertantă este de fapt ultima din seria celor cinci concerte pentru vioară compuse de tânărul Mozart la Salzburg. Demnă de autorul ei, lucrarea este de o frumuseţe echilibrată, invenţie proaspătă şi bravură tehnică fină, dezvăluind profunda cunoaştere a lui Mozart (aflat la doar 19 ani) acumulată despre acest gen, cât şi despre gustul muzical şi tehnica violonistică a vremii. În încheierea concertului se va audia Simfonia a IX-a pentru coarde în do minor de Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). Considerat ca al doilea mare „copil – minune” al muzicii, după Wolfgang Amadeus Mozart, a debutat la 9 ani într-un concert cameral, iar la 13 ani a compus prima sa lucrare. La 15 ani putea susţine concerte cu compoziţii proprii, pe care nu le-a inclus în lista de opusuri. Între vârstele de 12 – 14 ani (1820-1823) a compus nu mai puţin de 12 simfonii pentru orchestră de coarde, concerte pentru pian, vioară, cvartet cu pian, o passacaglie pentru orgă.

Garanţia unei interpretări de clasă a lucrării concertante va fi asigurată de violonista Simina Croitoru, care și-a realizat studiile de licență, masterat și doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București. Este câştigătoare a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică clasică. De la debutul său, în 1998, a susţinut numeroase concerte şi recitaluri camerale, însumând peste 200 de apariţii pe scenele de concert din România, Germania, Italia, Slovenia, Turcia, Austria, Elveţia, Franţa, Finlanda, China, America de Sud, etc. Împreuna cu tatăl său și cu ansamblul Croitoru String Virtuosi, au lansat, în 2018, CD-ul intitulat „Un secol de muzică tradițională românească”, un omagiu adus creației muzicale de pe aceste meleaguri, dar și Centenarului Marii Uniri. Din 2016 este asistent profesor la Universitatea Națională de Muzică din București.