În Sala de concerte „Enescu-Bartók”, joi, 17 mai, de la ora 19.00, va avea loc un concert vocal-simfonic, sub bagheta dirijorului Theo Wolters din Olanda. Din program fac parte trei compoziții de mare frumusețe: Amorul vrăjitor”, de Manuel de Falla, „Concierto de Aranjuez pentru chitară și orchestră”, de Joaquin Rodrigo, și Cantata „Alexander Nevski” pentru mezzosoprană, cor și orchestră, op. 78, de Serghei Prokofiev.

Cantata concepută pentru mezzosoprană, cor mixt şi orchestră va fi interpretată cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt.

Dirijorul invitat al concertului este Theo Wolters, născut în 1955, într-o familie de muzicieni. În calitate de dirijor invitat lucrează cu Orchestra Simfonică de Stat Slovacă, Sinfonietta Slovacă, Orchestra Simfonică din Tbilisi, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Bucheon (Seoul), Wonju (Coreea), Filarmonica Westfalia Nouă, Nürnberger Symphoniker, Orchestra Națională de Tineret a Olandei, Orchestra Simfonică Limburg (Olanda), Dutch Promenade Orchestra (dirijor principal invitat). Între anii 2004-2012, a fost dirijor asistent al maestrului Mariss Jansons la Filarmonica Regală Concertgebouw din Amsterdam. Din 2010, Theo Wolters este prim dirijor al Orchestrei Filarmonice din Sibiu. Solistul invitat este Viktor Hartobanu, un excepțional tânăr harpist român din Germania. La vârsta de cinci ani a primit primele ore de harpă şi pian de la mama lui. La nouă ani a fost admis la Conservatorul de Muzică „Felix Mendelssohn-Bartholdy” din Leipzig (Prof. Max Koch - harpă, Prof. Hanns-Martin Schreiber şi Oriol Plans-Casal - pian). În 2008, a început studii superioare la aceeaşi facultate, obţinând diploma cu „magna cum laude” în anul 2010. A continuat studiile de Master la HEM din Geneva în 2011 (clasa Prof. Florence Sitruk) şi la KC din Bruxelles în 2012 (clasa Prof. Jana Bouskova). A predat pentru un trimestru la şcoala regală de harpă „Tamnak Prathom” din Bangkok, Tailanda, iar din anul 2013 predă la şcoala de muzică din Coswig (Anhalt).

Mezzosoprana invitată, Liliana Matei Ciucă este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția canto la clasa prof. Edith Simon, Alexandru Fărcaș și Ana Manciulea. Și-a desăvârşit pregătirea profesională la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Weimar, la  Universitatea Hamm-Lippstadt, la Internationale Bachakademie din Stuttgart, la Conservatorul din Luxemburg. A mai luat lecții în particular cu soprana belcantistă de origine maghiară, Editha Gruberova la München. A interpretat mai mult de 40 de  roluri celebre, cum ar fi: Carmen din „Carmen” de G. Bizet, Meg Page din „Falstaff”, Flora din „Traviata” și Giovanna din „Ernani” de Verdi, Enriquetta din „Puritanii” de V. Bellini, Olga din „Evgheni Oneghin” și Pauline din „Dame de Pică” de P. I. Ceaikovski.