Povestea dramatică scrisă de poetul danez Hans Christian Andersen îmbracă haina speranței și a spiritului de într-ajutorare în cadrul concertului extraordinar „Fetița cu chibrituri”. Și pentru ca povestea să prindă viață, în perioada 6 - 15 decembrie, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea, se va organiza o campanie de strângere de donații pentru copiii aflați în nevoie.

„Variantă adaptată pentru cor și orchestră, această poveste fascinantă („Fetița cu chibrituri” - n.r.) va include arta dramatică și cea coregrafică, oferind copiilor mici și mari șansa de a înțelege cât mai aproape de adevăr simbolistica acestei povești, inclusiv prin analogii la zilele noastre, în care ignoranța și bulling-ul sunt constante sociale”, anunță Carmen Rus, managerul Filarmonicii orădene.

Evenimentul va avea loc cu participarea Ansamblului de suflători și a Corului Filarmonicii de Stat Oradea. Narator: Nora Tiu; fetița: Ilinca Tiu; dirijor: Lorenzo Moroni; dirijor cor: Lászlóffy Zsolt.

Inspirați de emoția și profunzimea poveștii „Fetița cu chibrituri”, artiștii Filarmonicii vor susține acest concert atât în limba română (11 decembrie, ora 18.00, și 15 decembrie), cât și în limba maghiară (13 decembrie).

„Și pentru ca povestea să prindă viață, în perioada 6 - 15 decembrie, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea (str. Moscovei, nr. 5) se va organiza o campanie de strângere de donații (jucării, obiecte vestimentare etc.), pentru copiii aflați în nevoie, împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea”, menționează Carmen Rus.

Cei interesați să facă donații sunt rugați să împacheteze produsele în cutii sau plase, pe care să fie notată vârsta și mențiunea fată sau băiat. Pachetele pot fi aduse între 6 - 15 decembrie, între orele 8.00 și 16.00, la sediul Filarmonicii de Stat Oradea, str. Moscovei nr. 5, și cu o oră înaintea concertelor „Fetița cu chibrituri”, programate în perioada amintită mai sus.

La concerte va fi prezent și un reprezentant al Asociației Caritas Eparhial Oradea, oferind posibilitatea celor dornici de a da o mână de ajutor, să facă donații bănești, în sumă fixă de 15 lei prin POS sau orice sumă, prin donație directă în cutia special amenajată în acest sens.