Colegiul Tehnic "Andrei Şaguna", la ceas aniversar
Împlinirea celor 50 de ani de atestare documentară a Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna", din Oradea, a fost ieri un prilej de mare bucurie şi emoţie pentru toţi elevii şi cadrele didactice ale şcolii. Deschiderea festivă a revenit directoarei Antiana Man, după care prof. univ. dr. Viorel Faur a făcut o scurtă evocare a momentului, precum şi o trecere în revistă a personalităţii mitropolitului Andrei Şaguna.
"E un moment aniversar important în viaţa şcolii dvs. şi a comunităţii noastre din Oradea, ce confirmă o experienţă stabilă şi de mare perspectivă pentru România de azi şi cea de mâine", a spus istoricul Viorel Faur, menţionând că pentru cei care muncesc în această unitate şcolară cel mai însemnat aspect îl constituie formarea deprinderilor de muncă care să fie puse în folosul comunităţii. S-a mai arătat, totodată, că în această şcoală se continuă tradiţia pregătirii tinerilor, atât pe trasee considerate consacrate, cât şi pe trasee noi, ajustate economiei de piaţă, cu certe disponibilităţi de deschidere spre viitor. Istoricul Viorel Faur l-a prezentat pe Andrei Şaguna în lumina documentelor, văzut şi apreciat mai bine de americani decât de ai săi, o personalitate de primă mână a vremii sale, un luptător pentru drepturile şi libertăţile românilor din Transilvania şi pentru ideea de unitate, asemeni lui Avram Iancu. "Sunt onorată că pot să vă împărtăşesc sentimentele mele de bucurie acum, la ceas aniversar", a spus şi prof. univ. dr. Florica Orţan, de la Departamentul de Pregătire şi Perfecţionare a Personalului Didactic, din cadrul Universităţii Oradea, după care i-a felicitat pe toţi cei care au fost până în prezent directorii şcolii. Şi, pentru că într-o şcoală cu elită profesională nu se vine cu mâna goală, domnia sa a adus câteva din lucrările sale pe care le-a donat bibliotecii şcolii.
Manifestările prin care elevii şi-au omagiat ieri patronul spiritual s-au desfăşurat, în paralel, în mai multe săli de clasă: lansarea monografiei şcolii, montaj literar, concurs istoric, sportiv, expoziţie culinară, proiectul Comenius "Europe on a plate", scenete umoristice, parada modei, concurs de şah etc., punctul final fiind marcat prin premierea câştigătorilor.
Poeze nu sunt?:D