Piese celebre semnate de George Gershwin, Tina Turner, Michael Buble, Michael Brown, Adele și alții se vor regăsi în programul concertului de vineri seară de la Filarmonică.

Sub genericul „Classic Evergreen”, vineri, 6 august, de la ora 20.00, în sala Enescu-Bartok, va avea loc un concert susținut de Ansamblul de suflători al Filarmonicii de Stat Oradea. Programul va fi alcătuit din piese celebre semnate de: George Gershwin, Jerry Nowak, Tina Turner, Roland Kernen, Michael Buble, Ted Ricketts, Jaz Bocook, Michael Brown, Adele, Ron Sebregts. La pupitrul dirijoral se va afla Lorenzo Moroni, iar solista invitată va fi Nagy Timea.

Lorenzo Moroni este prim cornist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Oradea din anul 1998. S-a născut în 1967, în orașul Gallarate (nordul Italiei). După studii de corn la Liceul de Muzică din Vaese, a absolvit Conservatorul „Gaetano Donizetti” din Bergamo. În Italia a colaborat cu mai multe instituții artistice: Orchestra Simfonică Radio din Milano și Torino, Accademia „Santa Cecilia” din Roma, Teatrul „Regio” din Torino etc. În țară, a colaborat cu Filarmonica de Stat din Timișoara, Arad și Satu Mare, Opera Națională din Timișoara, Opera Națională Română și Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

În 2014, a înființat orchestra de suflători „Oradea Wind Ensemble”, care reunește instrumentiști și profesori din Oradea. Repertoriul formației cuprinde muzică clasică, ușoară, din filme, contemporană, cafe concert.

Sub bagheta lui Lorenzo Moroni, formația a participat la numeroase evenimente: concert dedicat Zilei Copiilor - 2015, Toamna Oradeană - 2017, Zilele Art Nouveau - 2018, Târgul de Crăciun - 2019, spectacol dedicat Zilei Femeilor - 2020. Totodată, formația a susținut concerte în Oradea, Marghita, Salonta și Ștei.

Prețul biletului la acest concert este 35 lei.