Teatrul Regina Maria invită iubitorii de spectacol să intre pe pagina de socializare a insituției astăzi, 15 mai, de la ora 19.00, pentru a vedea transmisiunea spectacolului Zbor deasupra unui cuib de cuci, regia Marius Oltean, a cărui premieră a fost susținută de trupa Iosif Vulcan în martie 2012.

Publicat în 1962, celebrul roman al scriitorului american Ken Kesey a cunoscut o popularitate fantastică pe-ntreg mapamondul, stând la baza filmului recompensat cu cinci premii Oscar (1975, în regia lui Milos Forman, cu Jack Nicholson) şi a piesei de pe Broadway, în adaptarea lui Dale Wasserman. Randle Patrick McMurphy, un infractor recidivist ce are de ispășit o pedeapsă scurtă în închisoare, este transferat într-un spital de boli mintale, pentru a fi testat (sperând astfel să evite închisoarea și să-și petreacă restul pedepsei într-un mediu mult mai prielnic). Este cunoscut ca un tip cu multe antecedente și certuri cu oamenii legii, însă nu dă niciun semn de vreo boală mintală. În spital, McMurphy are de-a face cu Sora Șefă Ratched, o persoană aparent calmă și binevoitoare ce se dovedește a fi un adevărat tiran. Aceasta își supune pacienții la nenumărate umilințe prin terapiile de grup pe care le organizează. McMurphy află că majoritatea pacienților se tem de Sora Ratched și că încearcă mai mult să nu greșească în fața acesteia decât să se însănătoșească. McMurphy se împrietenește cu pacienții Billy Bibbit – un tânăr cu probleme, „Șeful” Bromden – un indian tăcut și înalt de 2 m, Charles Cheswick, Martini și Dale Harding – un pacient foarte bine educat. Crezut de toți pacienții și membrii spitalului ca fiind surdo-mut, Șeful este ignorat de toată lumea, însă este respectat datorită staturii sale impresionante. La început McMurphy îi pune la încercare răbdarea Sorei Ratched pentru a se amuza, încercând de fapt să o facă pe aceasta să-și piardă autoritatea față de el și de restul pacienților. Ratched refuză ca McMurphy să fie transferat la alt spital, fiind convinsă că se poate descurca cu el. McMurphy joacă poker și face pariuri cu ceilalți pacienți, amuzându-i totodată prin felul său de a fi.
Din distribuție fac parte actorii: Richard Balint, Ioana Dragoș Gajdo, Ciprian Ciuciu, Petre Ghimbășan, Pavel Sîrghi, Sebastian Lupu, Ion Abrudan, Ion Ruscuț, Eugen Țugulea, Anca Sigmirean, Alina Leonte, Mihaela Gherdan, Sorin Ionescu, George Voinese, Andrian Locovei, Alexandru Rusu. Scenografia  este semnată de Oana Cernea. Regia artistică și ilustrația muzicală Marius Oltean