Centrul „Kölcsey” din Debrețin și Asociația Internațională „Euro Foto Art” au organizat recent  pentru publicul iubitor de fotografie, Expoziția fotoreporterilor bihoreni.

Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 12 iulie, de la ora locală 18.00, în prezența unui public numeros, printre cei prezenți aflându-se și fotoreporteri din cele două județe vecine: Szilagyi Lorand, de la ziarul „Bihoreanul” și Kovács Péter, de la ziarul „Hajdú-Bihari Napló”.

Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către managerul cultural al Centrului Kölcsey din Debrețin, Tóth András, care a salutat inițiativa vernisării acestei expoziții internaționale în orașul înfrățit cu Oradea. Expoziția a fost prezentată în limba maghiară de către redactorul șef al revistei de cultură „Várad” și de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, în limba română. În încheiere, artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociația Internațională „Euro Foto Art”, a prezentat contextul în care a fost organizată expoziția internațională a fotoreporterilor bihoreni. La cea de-a III-a ediție a concursului organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor, s-au înscris 11 fotoreporteri de la mass-media online și tipărită, din cele două județe vecine, cu colecții de zece imagini fotografiate anul trecut, în județele Bihor și Hajdú-Bihar. Fotografiile expuse au fost selectate de un juriu format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art” și Dinicu Braghină, președintele de onoare al Uniunii Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor, în urma punctajelor acordate lucrărilor codificate în cadrul jurizării.

Pe simezele Centrul „Kölcsey” din Debrețin au fost expuse 50 de fotografii acceptate și premiate în cadrul concursului. Momentele muzicale au fost oferite de către reprezentantul formației „Duo Varadiensis” din Oradea - artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat, la violă, mai multe piese din repertoriul internațional.

Expoziția fotoreporterilor bihoreni rămâne la dispoziția publicului din orașul înfrățit cu Oradea, până în 6 august 2019. Accesul publicului vizitator este gratuit.