Dreapta Unită visează, că nu o costă. „Putem câștiga alegerile”, zic într-un glas: USR, PMP și FD. Mai interesant ar fi să știm ce gândesc. Oare chiar cred ce spun? * O știți pe aia cu „extremele se atrag”? Chiar și dincolo de frontiere. Laszlo Toroczkai, liderul partidului extremist „Patria”, din Ungaria, a spus că țara lui e îndreptățită să revendice Transcarpatia, dacă Ucraina pierde războiul cu rușii. Ce nu dă dracu`, chiar a doua zi, Claudiu Târziu spune același lucru. Doar că liderul partidului „patriotic” AUR a ridicat miza. Vrea să anexeze: Bucovina de Nord, Sudul Basarabiei, Herța și Transcarpatia! De unde sug ăștia aceleași idei?! E clar, de la aceeași sursă; Moscova. Unde mai pui că sunt atât de proști încât nici nu văd că „tătucul” îi asmute pe unii împotriva altora, punând aceeași miză falsă, Transcarpatia. Nu fără un scop, desigur. Vă dați seama că România ar putea ajunge pe mâna unui astfel de „copil minune” al relațiilor internaționale? Pe bune, Ciucă e geniu al strategiei, pe lângă Claudiu Tardivu! * Catfight! Ana Birchall, de la PSD, a sărit la gâtul Ramonei de Bruynseels. Cică aceasta din urmă s-ar fi înscris în AUR numai pentru a prinde un loc în parlament. Dovedind că este o doamnă, doamna de Bruynseels a parat spunând despre pesedistă că „e o slugă care a stat în genunchi în fața sistemului”. Ce-o fi vrut să spună cu asta? Și, dacă a îngenunchiat, ce i-a făcut sistemul? Oare chestia aia pe care a văzut-o toată România, filmată prin gaura cheii, când d-na Birchall era la un pas de a ajunge premier și a ajuns... să nu mai conteze în politică? * România, „fragilă și originală”.

9 milioane tocate pe imaginea lui Ciucă

* Un fost primar din Aninoasa, care nu a participat la ultimul scrutin local, aflându-se într-o stare de incompatibilitate, cere să fie declarat edil al localității. Cum predecesorul și protejatul său a fost închis pentru corupție, Ștefan Benonie crede că este pe deplin îndreptățit să „moștenească” postul de primar. Și, după aceea, să-l treacă și în testament! * Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, „a îmbrăcat cămașa morții”. Universitarul a cerut parlamentului să lămurească relațiile lui George Simion cu serviciile secrete rusești. Liderul AUR a replicat că Pricopie e în eroare, nu are relații cu serviciile de la Moscova. După cum s-a văzut mai sus, AUR comunică direct cu Kremlinul. * Candidatul AUR la primăria Constanței, Ovidiu Cupșa, are un CV de invidiat. A fost lider al organizației PNL, dar și prieten bun cu echipa Mazăre, de la PSD. Prin promovarea unor astfel de valori și-or fi propus românii verzi să demonstreze că suntem neam de... trădători? * 9 milioane de euro a „donat” PNL-ul lui Ciucă unor intermediari care, la rândul lor, au facilitat publicarea unor materiale favorabile conducerii partidului. Ci(u)că de afacere ar fi știut doar președintele și mâna lui dreaptă, Lucian Bode. Alți liberali să nu aibă și ei nevoie de oleacă primenire a imaginii? Sigur, nu în măsura în care asta îi lipsea șefului de partid. * Că tot veni vorba, președintele PNL a fost depășit de Șoșoacă, în sondajele ce prezintă intențiile de vot ale românilor. Partea bună în povestea asta e că nu mai e nevoie ca liberalii să-și bată gura, încercând să obțină o comasare a alegerilor, fiindcă oricum nu mai e nimic de salvat la imaginea președintelui lor. Partea mai puțin bună e că generalul pare dispus să moară (cu partidul la bombeu) dar să nu se predea. * O bibliotecă de date s-au furat din calculatoarele Camerei Deputaților. Salarii (desigur nesimțite), rapoarte oficiale și confidențiale, adrese, numere de telefon... până și o copie a buletinului lui Ciolacu. Mult mai grav e faptul că, s-a dovedit încă o dată, orice lucru din țara asta, scuturat un pic, pică. Chiar și regimul, la o adică (?). * Dacă Putin e „ante portas”, suveraniștii sunt de-a dreptul în Parlament. Și-au făcut simțită prezența cu prilejul scandalului pe care l-au făcut aurașii la grupurile parlamentare ale PSD și PNL. O anchetă sumară a scos la iveală faptul că mai mulți funcționari ai legislativului s-ar fi alăturat echipei de zgomote condusă se George Simion. Am ajuns să ne plătim bine și caii troieni. * Afacerile politice, cu mandatul pe masă, par a fi ultima idee creață a aleșilor noștri. Și deputatul Florin Roman (PNL) l-a provocat pe Simion (AUR) să candideze la Alba. Iar, dacă pierde, să se retragă din viața politică. Că președintele AUR n-a răspuns provocării nu mai e o noutate, dar că parlamentarul PNL e atât de lipsit de imaginație, încât să-l imite pe colegul său Gh. Flutur, e chiar dezamăgitor.

Ciorba lui Boloș

* Nici nu Ciolacu nu ne poate fi rușine. Măcar președintele PSD a ridicat miza. El i-a provocat pe: Ciucă, Simion, Drulă și Orban să câștige alegerile sau să plece acasă. Îi dă mâna, partidul lui e primul în sondaje. Dar nici Ciolacu nu e așa de sigur pe el. De aia și-a prelungit viza pentru State... Deci, în caz de rivoluție sau eșec electoral, premierul nu mai pleacă la Athos, ci America. Să ratezi puterea și mântuirea, una după alta, e totuși cam mult... * Iarăși despre Roman, Ciolacu... și Boloș. Deputatul liberal le-ar fi destăinuit colegilor de partid că ministrul lor de la Finanțe, Marcel Boloș, mănâncă prea des cu șeful PSD și, mai grav, tot el plătește. Acest fapt e, în viziunea deputatului liberal, semn că ministrul se simte mai obligat față de șeful său de la guvern, decât față de partid. „Trădare fie, dar să știm și noi!” Nu e deloc așa grav. Pe de o parte, Boloș, ministrul cel mai bogat din guvern, are de unde să dea o ciorbă. Pe de altă parte, cum ziceam Ciolacu (săracu`) strânge bani pentru un eventual exil. Sau azil... * Președintele CJ Prahova (un post blestemat), Iulian Dumitrescu e acuzat de procurorii DNA că, în ultimii ani de mandat ar fi încasat mită 16 milioane de lei. Politicianul liberal ar fi cerut „foloase” și de la propria-i soră. Tot el a spart, doar anul trecut, 600.000 de euro, la cumpărături și în vacanțe prin: Dubai, Abu Dhabi, Maldive, Capri, Mykonos, Nisa... Dumitrescu, până mai ieri, mare stea a PNL, n-a trăit conform modelului iliescian, „sărac dar cinstit”. Sărac nu e, sigur. Cinstit... * Senatorul Iulian Bîca, ex PNL, s-a înscris în PSD. Ăsta vrea să afle, la fața locului, ce înseamnă să fii „sărac dar cinstit”. * Alții vor să afle cum e să fii liberal. Liderii organizației Pro România de la Brașov, cu un consilier județean și alți câțiva membri au trecut la PNL. Bine, n-a fost cine știe ce mișcare de trupe, cât să umpli un lift mai măricel. Dar, ținând cont de dimensiunile reale ale partidului lui Ponta, e o adevărată catastrofă. Azi, mâine, îl vedem pe Titulescu ăl mic protagonist în „Singur acasă”. * Tot la Brașov, aleșii locali muncesc până li se face foame. În consecință, edilii au decis ca fiecare ședință a Consiliului Local să se încheie cu o masă. Pe meniu: crab pane, clătite cu somon, crutoane cu mousse din brânză de capră etc. Nota, 1.000 de lei pe ședință. „Ceva de băut”, ar fi întrebat un consilier, cu gâtul uscat din pricina dezbaterilor. 

Cabaret Ibrăileanu