Recepția lucrărilor la complexul de bazine de înot didactice din orașul Valea lui Mihai a avut loc miercuri, 5 octombrie, în prezenţa vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, președintelui Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD), Vitalyos Barna, viceprimarului orașului Valea lui Mihai, Karsai József Attila, și reprezentanților firmei de construcții.

Complexul din Valea lui Mihai are două bazine de înot didactice de dimensiuni 25×12,5 m, respectiv 6×12,5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. Valoarea investiției este de 6.913.030 lei, cu TVA.

„Ne bucurăm că s-a finalizat al patrulea proiect cu bazine didactice de înot din județul Bihor. Ne dorim ca acest complex să fie întreținut bine și să fie utilizat de elevii și locuitorii orașului. Finanțarea proiectului a fost asigurată de Consiliul Județean Bihor prin ADD, iar utilitățile au fost realizate de primărie. Mulțumim constructorilor și primăriei pentru mobilizare”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor.

Sunt șapte astfel de proiecte în tot județul. Până acum au fost recepționate cele din Săcueni, Nucet, Salonta și Valea lui Mihai. Sunt în curs de finalizare bazele din Marghita, Beiuș și Ștei.

Cu excepția Municipiului Salonta, unde constructorul a fost Davinci, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex. Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.