Beiușeanul Remus Sime, actualmente IT-ist la Timișoara, a inițiat proiectul „Alerg pentru o cauză” cu scopul de a oferi burse elevilor vulcaniști cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu o situație materială precară.

Elevii care vor primi aceste burse trebuie să aibă media generală, în anul școlar precedent, peste nouă și să provină din familii cu venituri modeste. Bursele sunt anuale, în cuantum de 1.200 de lei, sumă care va fi distribuită în tranșe lunare.

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, evenimentul „Alerg pentru o cauză” s-a desfășurat în perioada 2-3 noiembrie, sportivul Remus Sime alergând o distanță de circa două sute de kilometri, pe traseul Timișoara-Lipova-Ineu-Beiuș. Startul a fost dat sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 9.00, în Parcul Botanic din Timișoara, iar sosirea s-a produs duminică, 3 noiembrie, în fața Colegiului Național „Samuil Vulcan” Beiuș, acolo unde Remus a fost întâmpinat de numeroși beiușeni, printre care și mama sa, alături de profesoara Mihaela Ilieș, directoarea școlii menționate.

Împreună cu maratonistul Remus Sime au alergat circa 90 de voluntari, iar pe ultimii cinci kilometri, unde li s-au alăturat mai mulți localnici, numărul celor implicați în cursă a depăşit 140. Remus Sime speră să colecteze fonduri consistente și în acest an, valoarea acestora, înaintea startului, fiind de opt mii de lei, iar perioada donațiilor continuă până la sfârșitul lunii noiembrie.

Adrian Ciorna, președintele Asociației „Bunul Samaritean”, cel care se ocupă de recrutarea alergătorilor voluntari, de colectarea donațiilor și de implementarea proiectului de-a lungul anului, a declarat că, la ediția din 2019, își propune să adune fondurile necesare pentru 20 de burse.

Printre cei care i s-au alăturat lui Remus Sime la ediția din acest an s-au aflat și câțiva dintre foștii beneficiari ai burselor „Alerg pentru o cauză”.

La fel ca anul trecut, Asociația „Bunul Samaritean” a acordat diplome de merit alegătorilor voluntari și celor implicați în colectarea de fonduri.