Timișoara, orașul florilor, a fost „invadat” cu sute de mii de flori la finalul săptămânii trecute cu ocazia celei de-a cincea ediții a Festivalului Timfloralis, unde cele 22 de decoruri au fost îmbrăcate cu 320.000 de flori. 

Centrul Timișoarei a fost luat cu asalt încă de vineri, când a avut loc deschiderea acestui festival, care s-a derulat pe perioada a trei zile, iar cei prezenți au avut parte de o adevărată priveliște multicoloră, în care imaginația gustului pentru frumos s-a dovedit a fi una de o ținută aparte. Caruselul din Piața Victoriei a fost unul din punctele de atracție, ca și „Aleea fericirii”, dar mai ales „În căuatrea fericirii” au fost și ele repere mult admirate de un public sensibil la decorurile din Piețele Libertății și Unirii, unde și-au lăsat „amprenta” nenumărați artiști florari, printre care și șteianca Sorina Weselowski, care a participat cu două proiecte.

 „Am participat la Timfloralis cu două proiecte, unul cu denumirea „Risipire”, amplasată în Piața Unirii, reprezentând o siluetă feminină acoperită de flori, a cărei rochie și corp se risipesc în aer, gest ce simbolizează eliberarea, contopirea cu natura și universul, pentru a ajunge la o stare de fericire absolută. Al doilea proiect a fost o demonstrație florală pe scenă, sâmbătă seara, unde modelul Alexandra Belciu a purtat o ținută ce o reprezintă pe zeița Bendis, zeița Pădurii, zeița Lunii, zeița Fertilității, zeița Nopții. Florile folosite, accesoriile și rochia au fost alese și create special pentru a introduce privitorul într-o lume fantastică, plină de magie, iar frumusețea divină a zeiței să sădească bucurie în inimile oamenilor”, a afirmat, pentru CRIȘANA, florista Sorina Weselowski, la întoarcerea din orașul florilor, unde s-a dovedit a fi „fruncea”, într-o companie deosebit de selectă. Valoarea celor două proiecte a făcut ca prezentatoarea festivalului să afirme: „o primim pe zeița Bendis, ajutată de Sorina Weselowski, să călătorească prin timp, până pe scena din Piața Victoriei. Sperăm ca fericirea să aibă rădăcinile puternice ale copacilor pădurii, iar lumina lunii să ne mângâie cu grijă”. Cuvinte concentrate suficient de bine pentru a descrie, într-adevăr, „călătoria” în timp a Sorinei, una plină de realizări în acest domeniu, dar și una plină de ambiții. De ce ambiții? Pentru că pe lângă vâltoarea marilor orașe ale țării unde participă la nenumărte festivaluri, încununate cu mult succes, Sorina își face timp ca în orașul natal, Ștei, să aducă frumosul și farmecul florilor datorită ornamentelor florale pe care, împreună cu Ioana Supuran, le oferă în centru orașului, lângă „cișmea”, la o florărie micuță, dar deosebit de cochetă. A studiat Arte Vizuale la Oradea, însă Sorina este într-o continuă perfecționare, căutând întotdeauna să ofere celor din jur frumusețile „ascunse” dar pline de savoare ale aranjamentelor prezentate. Ioana, o adevărată „stilistă” în devenire, este studentă, în primul an, la Arte Vizuale în Oradea, fiind și ea un adevărat „sol” al frumosului și bunului gust. Iată, așadar, acum, când multe drumuri duc departe de plaiurile natale, se găsesc și suflete tinere, dar mai ales talentate, care doresc să-și bucure semenii pe meleagurile în care s-au născut.