Clopoțelul mult dorit de toți școlarii a sunat și la poalele Munților Apuseni, iar până la toamnă, cu siguranță, ghiozdanul nu mai este la „modă”, după un an școlar în care a fost prietenul nedespărțit al tuturor elevilor.

Ultima zi de școală a fost ca de obicei una foarte plină de evenimente în care alături de elevi s-au regăsit, în școli, părinți, bunici, rude dar și prieteni care întotdeauna doresc să împărtășească bucuria realizărilor din timpul anului școlar împreună cu… purtătorii de ghiozdane.

Colegiul Național „Avram Iancu”

Joi, 14 iunie, „Nepoții Moțului” au salutat clinchetul clopoțelului pentru ultima oară în acest an, iar curtea colegiului a fost ca de obicei arhiplină cu ocazia festivității de premiere a elevilor din clasele V-VII și IX-XI. Moderatoarea evenimentului a fost prof. Mihaela Zaha, iar după intonarea Imnului  Național, preotul parhoh Adrian Suciu a ținut o slujbă de mulțumire și binecuvântare, după care jr. Voichița Dale, reprezentanta Primăriei orașului Ștei a ținut o alocuține. „Încheiem un an școlar plin de realizări deosebite în care voi, dragi elevi, ați dat dovadă de foarte multă seriozitate atât la învățătură cât și prin acțiunile extrașcolare la care ați participat. Dacă specific faptul că 47 dintre voi ați încheiat anul școlar cu media 10, avem o dovadă clară a modului concret, plin de responsabilitate, care a caracterizat atitudinea avută. Tocmai de aceea vă felicit pe toți, urându-vă o vacanță plăcută, cu gândul, sincer, ca viitorul an școlar să-l abordăm cu o și mai mare dăruire” a spus, printre altele prof. Cristian Andru, directorul colegiului, dar care a și mai punctat multe din realizările obținute în acest an școlar. Într-un cadru de adevărată sărbătoare, dar și solemn, Cristian Andru împreună cu prof. Emanuel Coroiu, directorul adjunct, au felicitat profesoarele Maria Purza și Florica Popa cu ocazia ieșirii la pensie, mulțumindu-le totodată pentru activitatea depusă în slujba educației. A urmat festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură oficiată de către profesorii diriginți, unde alături de diplome s-au oferit și cărți. Un moment deosebit a trăit prof. diriginte Petru-Cristian Gavriș, deoarece elevii lui din clasa a XI-a D, i-au dăruit un tort, cântându-i „La Mulți Ani”, cu ocazia aniversării zilei de naștere, tocmai pe 14 iunie.

 

Școala Gimnazială „Miron Pompiliu”

Florile, baloanele, dar mai ales coronițele, purtate cu multă fală de cei mai mici elevi, au fost la mare „modă” vineri, 15 iunie, în curtea școlii unde a avut loc închiderea de an școlar, punctat printr-o mică serbare și, evident, festivitatea de premiere. După intonarea Imnului Național, moderatoarea evenimentului, prof. Ileana Tomescu, a prezentat oaspeții care au dat curs invitației, jr. Voichița Dale, reprezentanta Primăriei orașului Ștei și Diana Știole, președinta Consiliului Reprezentativ al părinților pe școală, care au și ținut alocuțiuni. „Cu recunoștință și în același timp cu entuziasm, în această zi festivă mă voi strădui să îi felicit pentru reușitele lor pe toți cei implicați în activitatea școlii. Performanțele elevilor noștri, dar și planurile de viitor sunt motive de mândrie pentru noi. Echipa de dascăli ai școlii a fost formată și în acest an din oameni competenți, bine pregătiți care au dăruit zi de zi o parte din ei înșiși pentru bunăstarea școlii”, a specificat, printre altele, în cuvântul său prof. Simona Pantea, directoare școlii. A urmat un program artistic în care au „debutat” cei mai mici școlari, din clasele pregătitoare A, B, C, pregătiți de prof. Romulus Fășie, Angelica Miara, Ioana Fărcanea, urmați de elevii din clasele I-IV. Festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură a fost oficiată de către profesorii diriginți. Și în această unitate de învățământ a avut loc o ieșire la pensie deoarece, după o viață în slujba educației, prof. Elena Gabor a spus adio catedrei. În ambele unități de învățământ premierea elevilor care au participat la olimpiade și concursuri școlare va fi oficiată la începutul anului școlar 2018-2019.