După aproape două decenii, la Casa de Cultură „Miron Pompiliu˝ din Ștei s-a reluat difuzarea de filme artistice, ultima oară când șteienii avuseseră posibilitatea să urmărească filme pe ecran mare fiind în 2005.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Ștei, Casa de Cultură „Miron Pompiliu˝ și Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, care au inițiat două programe de difuzare de filme, unul educativ, pentru elevii școlilor din oraș și altul cu filme artistice dedicate publicului larg.

„The Lost City˝ (Orașul pierdut), o producție din 2022, cu o distribuție de marcă - Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt și Daniel Radcliffe - a fost primul film difuzat la Casa de Cultură „Miron Pompiliu˝, iar audiența a fost pe măsură, cele 240 de locuri ale acesteia fiind toate ocupate. În plus, la fel ca la marile cinematografe, publicul a putut intra la film cu popcorn, apă sau băuturi răcoritoare, pe care le-au putut cumpăra chiar la intrare. Cât privește prețul unui bilet, acesta a fost accesibil: zece lei.

Prezent la eveniment, viceprimarul Marius Cioară a declarat că administrația locală și-a propus ca difuzarea de filme să se desfășoare săptămânal, în acest sens având discuții cu directorii școlilor din oraș, pentru a veni în ajutorul copiilor, cu filme tematice care să le faciliteze înțelegerea unor evenimente istorice sau a principalelor creații din literatura românească.

Pe de altă parte, Iuliana Fodor, referent cultural la Casa de Cultură „Miron Pompiliu˝, a enumerat activitățile culturale ce se vor desfășura la Ștei până la finele anului. Astfel, Casa de Cultură Ștei va organiza festivitatea dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, după care, în 6 decembrie, de Moș Nicolae, împreună cu Primăria, va oferi copiilor o piesă de teatru. Nu va lipsi nici seria de spectacole intitulată „E vremea colindelor˝, care va avea loc la Casa de Cultură și va aduce pe scenă numeroși artiști din zonă. În fine, Moș Crăciun va poposi și la Ștei, împărțind daruri celor mici, iar celor mai mari oferindu-le tradiționalul spectacol anual dedicat Sărbătorilor de iarnă.