Pe ordinea de zi a Consiliului Local Beiuș s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării, în cadrul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, a unei linii de gardă în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

 

Din adresa înaintată de conducerea spitalului către Consiliul Local Beiuș reiese că „începând cu data de 01.03.2019 a fost angajat al doilea medic în specialitatea ATI, fiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute de lege pentru asigurarea gărzii la domiciliu.” Totodată, se precizează în adresa menționată, această solicitare se încadrează în prevederile bugetare privind cheltuielile de personal și a fost aprobată de Consiliul de Administrație al unității spitalicești.

Consilierul local Viorel Gavra a subliniat rezultatele foarte bune ale actualei echipe manageriale de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”, arătând că aceasta a preluat conducerea unității cu datorii de un milion de lei, iar acum, spitalul are sold de aproape un milion și, în plus, calitatea actului medical a crescut, o dovadă fiind și reînființarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea A.T.I.

Totodată, consilierul local Dan Ispas a apreciat inițiativa conducerii spitalului de a reînființa linia de gardă A.T.I. și a solicitat primarului Mlendea-Căluș să caute mijloace prin care medicii specialiști necesari să fie atrași la Beiuș, administrația locală trebuind să identifice facilitățile legale care să-i determine pe acești medici să aleagă Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici”.