Liceul „Don Orione” Oradea, împreună cu Clubul sportiv „Exclusive” și studenții de la Departamentul de Psihologie, derulează un proiect comunitar ce a debutat marți, 14 mai, prin activitatea „Cu bunicii în pași de dans”.

Vârsta a treia reprezintă un grup de persoane vulnerabile, a căror activitate nu este complexă sau diversificată. Odată cu ieșirea din activitatea profesională, activitățile de socializare devin mai rare, iar oportunitatea de a dezvolta noi interacțiuni este redusă. Lumea este prea ocupată să se ocupe și de bunici. Dar nu și în cazul Liceului „Don Orione” Oradea, care, împreună cu Clubul sportiv „Exclusive” și studenții de la Departamentul de Psihologie, derulează un proiect comunitar ce a debutat marți, 14 mai, prin activitatea „Cu bunicii în pași de dans”.

„Cele trei organizații sunt în colaborare de peste doi ani, având ca scop utilizarea dansului ca mijloc de educare și formare a comunității (copii, tineri și prin acest proiect și vârstnici) în spiritul binelui și frumosului (valori orionine)”, afirmă directorul Liceului „Don Orione”, prof. Alexandru Stoica. Dansul este cunoscut ca fiind o strategie prin care starea de bine crește, indiferent de vârstă. „Creând oportunitatea ca persoanele vârstnice să poată accesa activități organizate de dans, putem readuce sau consolida starea de bine în rândul acestora, oferindu-le timp de calitate alături de persoane dragi sau chiar șansa de a cunoaște persoane noi”, consideră psihologul școlar Ioana Drugaș. Inițiatoarea proiectului, Cosmina Abrudan, este elevă în clasa a XI-a și, în calitate de vicepreședinte al Consiliului elevilor „Don Orione”, a adunat o echipă complexă care militează pentru bucuria persoanelor de vârsta a treia. La prima activitate, din cadrul proiectului, peste 50 de bunici au răspuns invitației la dans adresată de proprii nepoței, făcând activitatea de marți una care va dăinui în inimile acestora. „A fost multă bucurie în rândul bunicilor, fapt care întărește obiectivul și demersul nostru, de a sistematiza activitățile de dans pentru persoanele de vârsta a treia”, a menționat și antrenoarea clubului „Exclusive”, Oana Veszi. Proiectul comunitar „Vârsta a treia, în pași de dans” este înscris la evenimentul sportiv de strângere de fonduri, Swimathon ediția 2019, organizat de Fundația Comunitară Oradea.