Scoala Gimnazială Nr. 1 Hotar a realizat prima Ediție a ,,Târgului  de Crăciun” săptămâna trecută, la Căminul Cultural din comuna Țețchea, care s-a dovedit a fi neîncăpător.

 

La eveniment au participat preșcolari, elevi, profesori, părinți și membri ai comunității locale dornici de a împărtăși, unii cu alții, spiritul sărbătorilor de iarnă. În atmosfera colindelor, elevii, îndrumați de cadrele didactice și-au prezentat standul cu produsele realizate pentru vânzare. Nu au lipsit de pe tarabele micuților comercianți produse de patiserie: prăjiturele, gogoși, clătite și fursecuri; băuturi mult apreciate de cei prezenți: limonadă, ceai, ciocolată caldă; bucate tradiționale: sarmale, plăcinte, turtă dulce, cozonaci și decorațiuni de Crăciun, toate hand-made realizate la clasă de către copiii ajutați de educatori, învățători și diriginți. Carismatici și entuziaşti elevii au demonstrat încă o dată că sunt sufletul comunității locale şi că sunt capabili să adune la un loc diversele culturi gastronomice ale tuturor etniilor din comunitate.

Activitatea „Târgul de Crăciun” a fost realizată pentru a marca puțin diferit Sărbătoarea Sfântă a Nașterii Mântuitorului, pentru a implica această comunitate  în viața școlii și pentru ca fiecare clasă de elevi din școală să își poată finanța un proiect scris de ei la nivel de clasă. „Comunitatea suntem noi toți: școală, familie și întreaga comunitate locală a comunei Țețchea. Unii fără alții nu putem funcționa corespunzător”, a afirmat Crina Puie, directoarea şcolii, bucuroasă de rezultatele acestei activități, mulțumind tuturor pentru implicarea și devotamentul de care au dat dovadă în organizarea și buna desfășurare a târgului. Activitatea este finanțată și desfășurată în cadrul proiectului Incluziunea înseamnă învățare pentru toți, coordonat de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, cofinanțat din Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanţat prin Granturile SEE - 2014-2021. De 18 ani Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România, să susțină organizaţii din alte 24 de ţări și să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului. Fundația Noi Orizonturi aduce o perspectivă nouă școlilor - ca spațiu al colaborării între diferiți membri ai comunității pentru a răspunde mai bine nevoilor copiilor.