Un incendiu violent a izbucnit într-o gospodărie din Alparea, flăcările riscând să cuprindă două locuințe aflate în apropierea magaziei. Mai multe utilaje agricole au fost avariate, o tonă de fân fiind, de asemenea, mistuită de foc.

În cursul zilei de marți, în jurul orei 12.05, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, echipajele de pompieri ale  Detașamentului 1 Oradea au fost alertate pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Alparea, comuna Oșorhei. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, incendiul se manifesta violent la magazia lipită de casă, în care erau depozitate lemne, fân, mașini-unelte și utilaje agricole, existând un risc ridicat de propagare a acestuia atât la locuința din cadrul gospodăriei, cât și la casa învecinată, situată la circa doi metri de focare”, a precizat mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Pentru stingerea incendiului și protecția celor două locuințe amenințate de flăcări, pompierii militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 30 de minute, operațiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, căutarea eventualelor focare ascunse și cercetarea cauzei probabile a evenimentului, până în jurul orei 14.00.

În urma incendiului au ars acoperișul acaretului, trei mașini-unelte și circa o tonă de fân și s-au degradat patru utilaje agricole.  Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la cele două locuințe, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.