Cu ocazia unui interviu acordat recent, primarul Gabriel Popa anunța inițierea proiectului intitulat „Construire și dotare Creșă”. Cererea de finanțare depusă la Compania Națională de Investiții, din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost aprobată, iar la 20 septembrie Consiliul Local Beiuș a dat vot favorabil predării amplasamentului și asigurării condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire și dotare Creșă”.

 

Investiția se va derula în cadrul „Programului național de construcții de interes public sau social”, subprogramul „Unități și instituții de învățământ de stat”. Din cele 138 de creșe noi prevăzute la nivel național, cinci, printre care și cea de la Beiuș, vor fi construite în județul Bihor. După cum preciza interlocutorul nostru, pentru noua grădiniță a fost identificat un teren de circa 6.000 de metri pătrați, acesta aflându-se la fostul Obor, pe Strada Târgu Mare. În opinia edilului beiușean, amplasamentul este unul bun, deoarece zona permite un acces facil, care nu aglomerează traficul din centrul orașului.

Primarul Gabriel Popa ne-a oferit și alte detalii despre viitoarea creșă, proiectul fiind unul de tip mediu, cu 70 de locuri, ceea ce ar acoperi nevoile beiușenilor. Actuala creșă, cu numai 25 de locuri, este neîncăpătoare dacă ținem cont că media anuală se situează în jurul a 50 de cereri. Edilul beiușean este optimist vizavi de reușita proiectului, acesta considerând că, odată ce va fi semnat contractul de finanțare, lucrările de execuție ar putea începe chiar din primăvară, urmând să dureze un an.

Cât despre valoarea investiției, primarul Gabriel Popa nu a putut avansa decât o sumă aproximativă – circa un milion de lei, cuantumul exact urmând să fie stabilit numai după finalizarea proiectării și licitației de atribuire a lucrărilor de execuție.