Ninsorile au continuat în zona montană din Bihor, astfel că în stațiunile Stâna de Vale, Vârtop și Padiş stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ 45 centimetri grosime, iar la altitudini de peste 1.400 de metri este între 80-100 de centimetri.

În aceste condiţii, salvamontiştii le recomandă turiştilor să ţină cont de avertizările privind vremea rea, atrăgând atenţia că, din cauza vizibilităţii scăzute, orientarea poate fi dificilă, iar marcajele turistice pot fi acoperite de zăpadă.

Totodată, reprezentanții Salvamont Salvaspeo Bihor le recomandă persoanelor care se aventurează în afara staţiunilor turistice să aleagă trasee pe măsura pregătirii lor, utilizând echipament corespunzător și să se informeze, în prealabil, în privinţa traseelor și a condiţiilor de parcurgere în regim de iarnă a acestora.

„În această perioadă, vremea s-a răcit accentuat în munții Bihor şi Pădurea Craiului. Pentru zona montană a judeţului Bihor, aveţi posibilitatea să descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe site-ul www.salvamontbihor.ro, secţiunea trasee turistice. Echipamentul de iarnă este obligatoriu!”, menționează salvamontiștii bihoreni.

Cei care aleg să abordeze trasee din zonele de creastă, cu schiuri, snowboard sau rachete de zăpadă, în zone unde există riscul de declanşare a unor avalanşe, sunt sfătuiţi să nu abordeze singuri aceste trasee și să se echipeze cu echipamente de salvare din avalanşă (dispozitiv de căutare în avalanşă, lopată, sondă de avalanşă).

Telefoane şi aplicaţii utile: 112 - Apel unic de urgență sau 0salvamont (0725-826.668) - Dispecerat Național Salvamont.