După o pauză cauzată de coronavirus, duminică, 25 septembrie, a avut loc primul târg post-pandemic de păsări și animale mici de la Beiuș. Organizat, ca de obicei, de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici „Crișul Negru” Beiuș, evenimentul s-a desfășurat la Obor și a adunat circa 70 de crescători din întregul județ.

Vizitatorii, destul de numeroși, au profitat de vremea bună pentru a admira diversele rase de porumbei (King, Carrier, Indian, Pava, Creț Francez, Cap de maur, Maria Stuart), găini (Plymounth Alb și Rock Barat), turturele ornamentale, păsări exotice (peruși) sau animale mici, în special iepuri, printre care s-a remarcat Uriașul German.

Deși crescătorii participanți la târg au remarcat dezinteresul tinerilor pentru această ocupație altădată mai populară, prezența copiilor, mulți veniți cu bunicii sau părinții, le redau speranța că dragostea pentru păsările și animalele mici, precum și dorința de a le crește pentru companie au un viitor și în aceste părți ale Bihorului. De altfel, Dorel Neag, membru al Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale Mici ˝Crișul Negru˝ Beiuș și unul dintre organizatorii evenimentului de duminică, ne-a mărturisit că, dincolo de costuri și timpul alocat acestei ocupații, este vorba de pasiune: „De fiecare dată, noi, crescătorii de păsări și animale mici, găsim câte ceva interesant. Apare ceva nou și atunci nu poți să nu cumperi sau să nu cedezi o pasăre unui prieten, unui crescător sau unui copil care vine pentru prima dată la un astfel de eveniment. Prin asta ținem sus pasiunea de crescători de păsări și de animale mici, pentru că, altfel, este un hobby destul de costisitor dacă ne gândim cât au crescut, în ultimul timp, prețurile la cereale și medicație. Nu e chiar ușor să ții păsări și animale mici doar pentru pasiunea asta de a avea ceva frumos în curte, pasiune care, totuși, încă rămâne în picioare, pentru că există concurența dintre crescători și, mereu, fiecare vrea să aibă ceva mai frumos decât celălalt, ceva mai bun, ceva mai nou, să scoată o rasă mai frumoasă ori un caracter mai puternic la o pasăre și asta ne face să rămânem în competiție”.