Ministerul Dezvoltării construiește o nouă bază sportivă în Marghita și o sală de sport școlară la Tulca, fiind semnat contractul de execuție.

„Marghita va avea o nouă bază sportivă pentru sportivi și elevi, de care se vor putea bucura toți marghitenii, iar în Tulca se va construi o sală de sport școlară”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a subliniat că noua bază sportivă de la Marghita va avea două terenuri de sport, unul pentru fotbal, celălalt pentru meciuri și antrenamente de handbal, volei, tenis și baschet. Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de 8 milioane de lei pentru această investiție. Noua bază sportivă de pe strada Petőfi va avea și o clădire adiacentă cu vestiare moderne, spații precum camere pentru arbitri în cazul competițiilor, cameră tehnică, cabinet medical, birou și magazii pentru materiale sportive, ceea ce va permite organizarea de diverse competiții sportive. Gradenele pentru spectatori vor avea 500 de locuri, inclusiv pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii. Baza sportivă va fi dotată cu tabelă de marcaj și instalație de nocturnă.

Pentru sala de sport școlară de la Tulca, Ministerul Dezvoltării asigură o finanțare în valoare de 7,5 milioane de lei. Sala de sport va avea gradene pentru spectatori cu 102 locuri, marcaje și dotări specifice pentru multiple sporturi și va putea fi utilizată atât de elevi pentru orele de sport, cât și pentru competiții sportive și activități recreative de nivel local și județean.