Vrei să îți cumperi un laptop de gaming, dar nu știi ce model să îți alegi? Ești pasionat de jocuri, dar nu ai un buget foarte mare? În acest articol îți vom prezenta mai multe laptopuri de gaming ca să te ajutăm să alegi unul care ți se potrivește.

Înainte de a îți prezenta topul, haide să vedem care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi un laptop de gaming.

  1. Procesorul

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi orice laptop și în special un laptop de gaming este procesorul. Trebuie să te asiguri că laptopurile de gaming pe care le-ai selectat au procesoare de la Intel. Cele mai bune variante sunt i7 sau i9. Dacă bugetul nu îți permite, poți alege și un i5.

  1. Chipset video

Atunci când vine vorba despre chipset-ul video, nVIDIA este cel mai bun producător. Pentru laptopurile de gaming, chipset-ul video este foarte important. Dacă nu alegi un laptop cu placa video puternică, atunci riști să se blocheze fix în timpul jocului sau să meargă sacadat.

Alege un laptop cu placă video dedicată, nu integrată.

  1. Tastatura

Tastatura este iarăși importantă pentru laptopurile video. Nu neapărat să fie iluminată, cât să aibă taste ușor de apăsată și să fie un pic mai înalte, ieșite în afară. Altfel, în timpul jocului vei apăsa pe lângă.

  1. Memorie

Ai nevoie de un laptop cu memorie mare dacă vrei să îl utilizezi pentru gaming. Este bine să alegi unul care are tip de stocare HDD și SSD. Ai nevoie de un minim de 1 TB pentru a avea destulă memorie pentru toate jocurile pe care urmează să le instalezi.

  1. Buget

Bugetul poate fi o problemă în cazul laptopurilor de gaming. Majoritatea laptopurilor de gaming au prețuri foarte ridicate, de peste 6000 de lei. În ciuda acestui lucru, există și modele destul de bune, la prețuri de aproximativ 3000 de lei. Laptopurile mai ieftine de 3000 de lei au specificații mult prea slabe pentru a fi utilizate pentru această activitate.

Acum că știi care sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare, hai să vedem care sunt cele mai bune modele. Acest top a fost realizat luând în considerare raportul dintre calitate și preț.

 

Top laptopuri de gaming

  1. Laptop Gaming Alienware 17 R4

Acesta este cel mai performant laptop de gaming din top. Are un preț foarte ridicat, dar și specificațiile sunt pe măsură. Acest laptop are prețul de 14.469 lei. Este un laptop făcut special pentru gaming.

Procesorul acest laptop de la Alienware este Intel Core i9, cel mai nou și cel mai performant de pe piață. De asemenea, acest model are chipset video de la nVIDIA GeForce GTX 1080. Și spațiul de stocare este foarte mare la acest laptop. Are 16 GB de RAM, 1TB HDD și 256 GB SSD. Vine cu Windows 10 instalat.

  1. Laptop Gaming Acer Predator Helios 300

Un alt laptop foarte bun pentru gaming, cu un preț destul de piperat este cel de la Acer. Acest laptop costă 8000 de lei. Procesorul laptopului este tot de la Intel, dar este varianta i7. Gama Acer Predator este foarte bună pentru partea de gaming.

Acest laptop este echipat cu chipset video de la nVIDIA, modelul GeForce RTX 2070. La fel ca modelul anterior, acest laptop are capacitate de stocare foarte bună. 16 GB RAM, 1 TB HDD și 256 GB SSD. Acest laptop nu are niciun sistem de operare instalat, așa că va trebuie să îl cumperi separat.

  1. Laptop Gaming Lenovo Legion Y7000

Acesta este un laptop de gaming mai accesibil, potrivit pentru cei care au un buget restrâns. Deși are prețul de 3700 de lei, specificațiile sunt destul de bune.

Laptopul are un procesor de la Intel, varianta i5, destul de bun pentru un laptop de gaming, dar nu cea mai bună versiune. Nu vei avea totuși parte de jocuri sacadate, dar este bine să nu instalezi prea multe programe.

Laptopul acesta este echipat cu un chipset video tot de la nVIDIA, versiunea GeForce GTX 1650. În ceea ce privește memoria, acest laptop nu excelează. Are doar 8 GB RAM, 1TB HDD și 128 GB SSD. Nu este laptopul perfect pentru gaming, dar este perfect dacă ești pasionat de jocuri și ai un buget ceva mai mic.

Acestea sunt doar 3 dintre cele mai bune laptopuri de gaming. Pe piața din România există numeroase modele. Ultimul laptop din top nu este la fel de performant ca primele două, dar este o alternativă mai ieftină.

Înainte de a achiziționa un laptop de gaming, citește mai multe review-uri și asigură-te că laptopul tău are:

  1. Un procesor performant

  2. Chipset video de la nVIDIA

  3. Spațiu suficient de stocare.

Tu ce laptop de gaming alegi din cele selectate în topul de mai sus?