Ruleta este un joc controversat, oricum ai încerca să sucești sau să… învârți lucrurile. Încă de la apariția acestuia, oamenii au căutat explicații și răspunsuri acolo unde nu au avut, pentru a-i împiedica pe alții să participe la acest tip de distracție, crezând că multe rele și păcate sunt puse pe seama acestuia. Păcatul ar fi fost, însă, că s-ar fi privat de foarte multă distracție și cel mai probabil că foarte mulți au și ales să nu se implice.

Însă, acest joc al șansei, deși unii au găsit până și aici metode de a trișa și de a fenta soarta, a rămas un joc de cazino care încă merită încercat, despre care cei mai mulți au doar cuvinte de laudă și îi încurajează pe toți să îl încerce, indiferent de ce metodă aleg - locații fizice sau versiuni online, care vin uneori și cu diverse avantaje și promoții, care pot implica și bonus la depunere.

Dar nu despre asta vrem să vorbim aici, ci mai degrabă despre o versiune mai puțin cunoscută, și anume ruleta electrică. De ce ar trebui să știi câte ceva despre, de ce ar merită să o încerci, cu ce vine în plus sau în minus, îți prezentăm mai jos, ca să știi la ce să te aștepți cu prima ocazie când vei avea posibilitatea de a o încerca.

 

Ce este ruleta electrică?

Înainte de orice, o să explicăm ce este ruleta electrică și de ce este deosebită și te încurajăm să o încerci. Dacă vrei o explicație cât mai simplă și la îndemână, aceasta este o versiune digitală a jocului clasic de cazinou, dar unde nu mai sunt necesare prezența unui crupier și rotirea fizică a roții care o pune în mișcare, pentru că sistemul de funcționare este automatizat și computerizat.

În ceea ce privește sistemul de funcționare este similar, doar că de data asta bila nu se mai aruncă de către crupier, ci este introdusă într-un ventilator de aer, urmând că aterizarea să fie aleatorie pe un buzunar, mai repede sau mai încet, în funcție de viteaza unui regulator de frecvență - de la șaizeci la nouăzeci de secunde. Poate părea complicat, dar este unul dintre cele mai simple și la îndemână jocuri posibile dintr-un cazino, iar fluxul este cât se poate de stabil și deloc influențabil.

Totodată și câștigurile sau pierderile sunt calculate electronic - în principiu mișcarea mingii are valori care se calculează diferit și pot varia de la 12 la 17 în cazul primei rotații, pentru ca după ce se afișează NU MAI SUNT PARIURI, să fie vorba de doar 10 rotații, situație în care se încetinesc mișcările. Sigur, facem mențiunea că în funcție de setările de joc sau de versiunile de software, valorile pot varia.

 

Cum se joacă ruleta electrică

Mecanismul de funcționare l-am prezentat mai sus, dar dacă vrei să știi mai multe despre principiile sale, poți căuta câteva clipuri pe YouTube și îți vei face o mai bună idee în ceea ce privește acest aspect. Cert este că versiunea este una nouă, pe care cei mai mulți jucători o evită, din motive justificate, pentru că pariurile și sistemul de joc nu diferă cu nimic față de ruletă clasică și pe care o cunosc deja.

Poate elementul de confuzie apare și pentru că aici nu mai trebuie să pui jetoanele pe masă pentru pariuri - se poate juca și virtual, dacă dorești. Dar în locațiile fizice pariurile se fac la fel, înainte de aruncarea bilei, până se afișează pe ecran mesajul că nu se mai primesc pariuri. În funcție de ce crezi că se va afișa, poți opta pe un anumit număr (de la zero la cincizeci și doi, că va fi par sau impar) sau pe o anumită culoare - depinde dacă optezi pentru pariuri interne sau pariuri externe.

Cumva nici despre intuiție nu mai este vorba, ci de pur noroc! În unele variațiuni există și opțiunea de jackpot progresiv, de care ar fi păcat să nu se profite, mai cu seama când câștigurile pot fi cât se poate de generoase - cu toate că sunt ceva mai greu de învins și asta înseamnă că poate fi vorba despre investiții considerabile până când câștigurile să fie și sesizabile.

 

De ce să încerci ruleta electronică - motive

Sunt câteva motive evidente care ar trebui să te convingă să încerci măcar o dată acest tip de joc la un cazino, iar printre acestea amintim despre următoarele:

  • o interfață simplificata, care o fac foarte prietenoasă din punct de vedere al aspectului fiind extrem de intuitivă în ceea ce privește aspectul și navigarea

  • pariorii pot face pariuri cu ușurință, fără să fie necesare cunoștințe complicate

  • varietate de opțiuni de pariuri, asemănătoare celor tradiționale și care se bazează pe același principiu al predictibilității dar care permite și explorarea unor strategii

  • nu mai există factorul de presiune pentru că nu mai sunt prezenți alți factori externi care să influențeze ambianța din jur, conferind mai multă relaxare și o alternativă mai liberă a jocului

  • plăți automat făcute și calculate, fără posibilitatea că pot apărea erori la calcule, fiind vorba despre un proces simplificat de payout

  • pariuri cu buget minim mai scăzut, ceea ce îl face mai accesibil pentru cei cu bugete mai reduse

  • reguli simple care sunt similare cu cele deja cunoscute pentru ruleta clasică, făcându-le o tranziție lentă pentru învățare și înțelegere, mai cu seamă că foarte multe astfel de jocuri dispun și de un mod de joc, cât pentru a te familiariza cu aceasta variantă

  • se poate juca fără să fie nevoie interacțiunea cu multe persoane, pentru că uneori poate funcționa ca un aparat de păcănele, fără să fie nevoie de asistență și alți jucători

Concluzie

Acum, poate, că îți este clar de ce ruleta electrică nu este cu nimic superioară sau mai complicată decât cea clasică, motiv pentru care nimic nu ar trebui să te oprească să o încerci și ar trebui să faci asta cât mai curând, mai ales dacă ești amator al jocurilor de noroc… sau doar curios. Nimic nu ar trebui să te sperie în ceea ce o privește, poate doar faptul că ai putea să o ratezi - și-a castigat locul la mesele de joc și fără mari complicații, din motive cât se poate de justificabile. Este important să îți extinzi orizonturile, așa că experimentează cu fiecare ocazie, chiar dacă asta înseamnă să încerci un simplu joc de ruletă electrică.