Când vine vorba de design-ul interior al unei locuințe, pe lângă piesele de mobilier și diversele decorațiuni care înfrumusețează ansamblul, mai sunt importante și draperiile din fiecare cameră. Dacă vă mutați la casă nouă sau vă doriți să vă modernizați locuința actuală, în rândurile ce urmează vom vorbi despre perdelele ce vă vor oferi mai multă lumină. Cu astfel de perdele, dumneavoastră și familia veți fi încărcați cu energie pozitivă tot timpul. Să începem!

Draperiile ce vă pot înviora și energiza constant sunt cele transparente. Considerăm că sunt cea mai potrivită alegere, atât pentru living, cât și pentru dormitor și camera copilului. Cu astfel de perdele, vă veți putea bucura pe deplin de soarele de afară și de strălucirea sa, și să priviți atent la parcurile pline de veselie, de la fereastră. Ce poate fi mai util decât să economisiți curentul cu ajutorul luminii naturale? În continuare, vă vom vorbi despre cele trei tipuri de materiale din care aceste perdele sunt confecționate. Astfel, dumneavoastră veți putea face alegerea cea mai bună pentru familie.

 

  • Materiale de draperii

Bumbacul – este cel mai des întâlnit material, și poate cel mai ușor de îngrijit. Regăsit atât în îmbrăcăminte, cât și în prosoape, cârpe și alte textile folositoare, bumbacul își face apariția și în domeniul perdelelor si draperiilor. Este un material ce se poate spăla și curăța ușor, și chiar pune la uscător fără probleme. De asemenea, perdelele de bumbac sunt și cele mai puțin transparente dintre toate cele pe care urmează să vi le enumerăm, deci veți avea parte de mai multă intimitate. Sunt alegerea perfectă pentru dormitor, fiindcă, pe timpul nopții, nu vor lăsa lumina lunii să pătrundă atât de puternic în cameră încât să vă deranjeze; ci va pătrunde exact atât cât este nevoie, cât să simțiți că luna veghează asupra viselor dumneavoastră. Cu o perdea transparentă veți avea parte de un cadru feeric, indiferent de camera în care decideți să o puneți. Bumbacul este un material versatil, ce vine în culori multiple și modele fascinante. După mai multe căutări în mediul online, suntem siguri că veți găsi perdeaua care este pe placul dumneavoastră.

Inul – este al doilea cel mai des întâlnit material în materie de perdele transparente. Acesta poate fi puțin mai dificil de îngrijit, fiindcă are un aspect șifonat natural. Dacă stilul rustic este pe placul dumneavoastră, atunci draperiile de in vor fi alegerea perfectă. Acestea vin în culori neutre și pământii de bej, crem, alb sau maro și vor aduce o calmitate rar întâlnită ansamblului camerei. Inul lasă ceva mai multă lumină să pătrundă în locuință, fapt ce va aduce mai mult soare și mai multă voioșie în familie. Dimineața, după un somn odihnitor sub clar de lună, vă veți simți mai revigorat ca niciodată.

Mătasea – este ultimul material ce merită menționat de noi, astăzi. Acesta este un material fin, ce are o strălucire naturală. Dacă alegeți o perdea transparentă de mătase, atunci când va bate soarele spre ea, vă veți simți ca în basme datorită reflexiilor ce seamănă cu licuricii. Ce poate fi mai frumos decât să vă relaxați la o cafea alături de cartea preferată, într-o lumină feerică? Puteți obține un astfel de cadru numai cu ajutorul perdelelor transparente, de aceea vă îndemnăm să vă gândiți bine la decizia pe care o veți lua.

Acum că ați aflat care sunt cele trei materiale populare din categoria perdelelor transparente, vrem să vă dăm și câteva pro și contra pentru acestea. Este important să vedeți toate aspectele înainte să achiziționați un produs, de aceea vă sărim în ajutor cu lista următoare.

 

  • Pro și contra – perdele transparente

Pro:

  • Mai multă lumină naturală în casă

  • Efect de basm, datorită strălucirii materialelor

  • Economisiți curent

  • Vă simțiți mai energic, mai vivace

  • Aveți un somn liniștitor, sub clar de lună

Contra:

  • Mai puțină intimitate

  • Unele materiale sunt mai greu de întreținut

  • Somnul nu mai este la fel de relaxant, dacă preferați să dormiți în întuneric total

Acum ajunși la final, sperăm că toate sfaturile noastre v-au condus înspre decizia cea mai bună pentru familie și casă. Dacă v-ați hotărât că perdelele transparente sunt alegerea perfectă, atunci nu ezitați să navigați mediul online pentru a prinde cele mai atrăgătoare oferte. Happy shopping!