Nu ești sigur care este cea mai bună dimensiune a televizorului pentru dormitorul sau camera ta de zi? Vrei un tv smart de 80 cm dar nu știi dacă este suficient de mare pentru a viziona confortabil filmele preferate? Uite câteva sfaturi de la experți despre cum să găsești televizorul de cea mai bună dimensiune pentru spațiul tău, astfel încât să poți alege televizorul perfect pentru tine.

Cum se măsoară un ecran de televizor?

Calcularea dimensiunii televizorului este mai puțin complicată decât ai crede. Dimensiunea unui televizor se referă la lungimea diagonală, măsurată de la colțul din stânga sus al ecranului actual al televizorului până la colțul din dreapta jos. Majoritatea dimensiunilor televizorului sunt exprimate în inci, dar la noi în țară vei găsi destul de des dimensiunea exprimată și în centimetri.

Cum determini ce dimensiune televizor să cumperi?

Televizoarele au diferite dimensiuni, așa că poate fi dificil să știi cât de mare ar trebui să fie televizorul tău. E recomandat să alegi cea mai mare dimensiune de televizor pe care poate încăpea în cameră pentru o experiență de vizionare cu adevărat captivantă. Știai că un motiv major pentru achiziționarea de televizoare noi este cererea pentru ecrane mai mari?

Satisfacția clienților în rândul proprietarilor de televizoare mari este ridicată, deoarece ecranele TV mai mari oferă o experiență de vizionare mai atrăgătoare. Așadar, dacă în mintea ta a existat o anumită dimensiune a ecranului, acum este momentul să mergi la mare și să nu te uiți niciodată înapoi. Dar, de multe ori, spațiul nu permite decât un tv smart de 80 de centimetri. Dar e ok și așa. Calitatea imaginii nu este influențată de dimensiunea ecranului.

Distanța de vizionare recomandată pentru televizorul tău

Distanța de vizionare a televizorului este ceva de reținut atunci când decizi care este cea mai bună dimensiune a televizorului pentru camera ta și când calculezi cât de departe ar trebui să stai de televizor. Toate televizoarele au o distanță și un unghi recomandate pe care vei dori să le iei în considerare atunci când le instalezi în casa ta. Cea mai bună și mai captivantă experiență de vizionare are loc atunci când 40 de grade din câmpul tău vizual este ocupat de ecran.

Această distanță de câmp vizual poate fi calculată cu ușurință dacă știi dimensiunea televizorului tău. Pentru a calcula distanța potrivită, înmulțește dimensiunea ecranului televizorului cu 1,2. Pentru un tv smart de 80 cm, de exemplu, aceasta ar însemna să stai la 1 metru distanță. Aruncă o privire pe lista de mai jos, cu distanțele de vizionare recomandate pentru diverse dimensiuni de televizor. Acest lucru te va ajuta să alegi cea mai bună dimensiune a televizorului pentru spațiul tău.

  • 32 inch (80cm) - 1,07 m;

  • 43 inch (110cm) - 1,37 m;

  • 50 inch (130cm) - 1,53 m;

  • 55 inch (140cm) - 1,68 m;

  • 65 inch (165 cm) - 1,98 m;

  • 75 inch (190cm) - 2,29 m;

  • 85 inch (215cm) - 2,59 m;

  • 98 inch (250cm) - 3 m.

În ce dimensiuni vin televizoarele?

Televizoarele din ziua de azi vin în toate formele și dimensiunile. Dimensiunile cele mai comune ale televizorului sunt 32”, 43”, 55” și 65”, iar modelele de 75”, 85” și 98” au înregistrat o creștere constantă în ultimii ani. În 2019, a fost lansat cel mai mare televizor de până acum, infamul The Wall TV, cu o impresionantă diagonală de 7.5m!

Alege un TV smart de 80 cm pentru spațiile mai mici

Dacă preferi să alegi un model de televizor mai mic, ai de unde alege. Există pe piață o gamă variată de televizoare de 30-39 inchi, care este ideală dacă spațiul tău de locuit este mai limitat - sau dacă dorești să plasezi un televizor pe o masă sau blat fără a supraaglomera camera. Televizoarele de 30-39 inchi au rezoluție HD (1.366 x 768) sau Full HD (1.920 x 1.080), astfel încât să fii sigur că mic nu înseamnă compromiterea calității imaginii.