Dacă ai un teren sau o grădină mică pe care ai gazon plantat, dar ai vrea să te bucuri și de mirosul și frumusețea florilor, nu există altă opțiune decât să sapi pământul. Dacă tot ce ai este gazon și vrei să pregătești și câteva spații în care să crești florile tale preferate, trebuie să planifici și să pregătești câteva lucruri înainte. Printre acestea, trebuie să sapi pământul, iar acest lucru nu a fost niciodată mai ușor, mai ales că acum poți utiliza o motosapă. Aceasta face toată treaba grea pentru tine, iar tu te poți bucura de procesul de plantare și îngrijire a florilor tale.

Dacă vrei să pornești în acest proces și să îți înfrumusețezi grădina, trebuie să urmezi câțiva pași destul de simpli. Aceștia de vor ajuta să faci treaba rapid și ușor, fără să întâmpini probleme.

  1. Marchează spațiile pe care dorești să le transformi în straturi de flori. Poți folosi țăruși de lemn sau praf de cretă pentru a știi exact cum va arăta grădina ta în viitor.

  2. Elimină toată iarba existentă în acele straturi prin săpare sub rădăcina gazonului. Procedând astfel, gazonul va putea fi îndepărtat într-o bucată. Poți utiliza și ierbicid cu spectru larg pentru a te asigura că elimini orice tip de iarbă înainte de a începe să cureți terenul. Dacă ai mai mult timp, poți acoperi gazonul sau iarba cu o folie de plastic pentru 2 luni sau să o acoperi cu ziar, compost sau mulci pentru 3-5 luni. Nu săpa iarba sub pământ. Ar putea să aibă semnițe și să iasă mai târziu printre florile tale.

  3. Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să simți solul și să determini dacă poate fi săpat cu motosapa. Dacă solul se sfărâmă în mână, atunci are consistența ideală pentru a pune motosapa în funcțiune. Dacă este prea ud, se va compacta și nu va putea fi săpat. În acest caz, solul trebuie lăsat să se usuce pentru câteva zile până se usucă suficient de mult pentru a începe procesul. De asemenea, și solul prea uscat poate să fie o problemă. Dacă solul este prea uscat și prea tare nu va putea fi ridicat de motosapă. Atunci va trebui să udați solul până când consistența este optimă.

  4. Atenție să înlăturați orice băț, pietre sau gunoaie din straturile de flori inclusiv înainte de a pune motosapa în funcțiune dar și ulterior.

  5. Atunci când utilizezi motosapa, poartă mănuși și ochelari de protecție pentru a te proteja de potențiale pietricele sau bucăți de lemn ce pot ricoșa.

  6. Poziționează motosapa corespunzător, la un capăt al terenului pe care dorești să îl pregătești și setează adâncimea de lucru la cel puțin 15 centimetri.

  7. Pornește motosapa și ghideaz-o de-a lungul terenului pe care vrei să îl lucrezi. Încearcă să sapi în rânduri cât de cât egale.

  8. După ce ai săpat, adaugă compost sau fertilizator pentru sol într-un strat cât mai consistent. Ulterior, amestecă compostul sau fertilizatorul cu solul utilizând o greblă sau chiar o sapă

  9. Adaugă orice alte substanțe necesare solului tău. Dacă ai un sol prea argilos, adaugă nisip. Dacă solul tău este prea uscat sau nisipos, trebuie să adaugi turbă.

  10. Mai poți adăuga un strat consistent de bălegar sau îngrășământ organic. Acesta va ajuta ca plantele și florile să fie bine fertilizate și să aibă toate substanțele de care au nevoie.

  11. Setează ulterior motosapa la 25 de centimetri adâncime și sapă din nou zona. Acest lucru va ajuta ca substanțele și îngrășămintele să se amestece bine și să intre în sol, ca acesta să fie pregătit pentru florile pe care urmează să le plantați.

  12. Udă straturile de flori pregătite de câteva ori pentru o perioadă de 2 zile până la o săptămână înainte de a planta orice tip de plantă. Acest lucru îi va permite solului să se așeze.