Mașina ta de spălat s-a stricat după ani de serviciu onorabil sau tocmai te-ai mutat și trebuie să cumperi una pentru prima dată? Mai jos vom analiza toate criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi mașina de spălat rufe perfectă pentru tine.

Marile lanțuri de magazine care vând acest tip de aparate au adesea o mulțime de produse care, la prima vedere, pot părea toate similare și este ușor să fii distras sau să confunzi lucruri din cauza alegerii vaste. Cea mai bună soluție este să te pregătești dinainte, să decizi exact de ce ai nevoie, eventual să verifici online pe site-ul magazinului pe care îl alegi, unde poți introduce toate filtrele și metodele de căutare pentru a reduce numărul de rezultate la cele care îți sunt cu adevărat utile și, dacă nu vrei să cumperi online, să ajungi la magazin cu o idee precisă despre produsul pe care îl dorești.

Așadar, să vedem ce caracteristici trebuie să iei în considerare atunci când îți alegi mașina de spălat rufe.

Dimensiunile

Spațiul pe care îl ai la dispoziție în casă pentru mașina de spălat rufe este, fără îndoială, cea mai importantă caracteristică de care trebuie să ții cont atunci când alegi, deoarece dimensiunea reduce foarte mult gama din care poți alege, mai ales dacă ai nevoie de o mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară sau de dimensiuni mici, cum ar fi cea de 33 cm. Pe de altă parte, mașinile de spălat clasice au, în mod normal, dimensiuni de 60 x 60 cm, iar dacă ai acest spațiu la dispoziție, poți avea mai multe opțiuni din care să alegi, deoarece sunt cele mai variate produse și cele în care companiile investesc cel mai mult în îmbunătățirea funcțiilor. Cu toate acestea, în ultimii ani, având în vedere că apartamentele devin din ce în ce mai mici și, prin urmare, nevoia de a avea aparate și mai mici, dar totuși funcționale, producătorii de mașini de spălat pun pe piață mașini de spălat rufe foarte funcționale, cu o mare diversitate de programe, chiar și cu dimensiuni mai mici. Noi îți recomandăm, de exemplu, o mașină de spălat Miele de pe Emag.

Greutatea

Faptul că ești o familie numeroasă sau o persoană care locuiește singură are, de asemenea, o mare influență asupra alegerii mașinii de spălat potrivite. Există, de fapt, diferite tipuri de încărcătură pe care o mașină de spălat rufe le poate conține în același timp, de care depinde în principiu dimensiunea tamburului. În caz contrar, riști să te trezești de fiecare dată cu mașina de spălat pe jumătate goală sau, dimpotrivă, să fii nevoiți să faci mai multe spălări pe zi pentru a ține pasul cu rufele și a nu rămâne fără haine curate. În medie, mașinile de spălat de pe piață au o capacitate de 7 kg per spălare, dar, bineînțeles, există mașini mai mici (3, 5 kg) și mai mari.

Viteza de rotire

Pentru o mașină de spălat rufe de uz casnic, viteza medie de centrifugare a celor mai multe modele de pe piață este de circa 1000/1200 rpm. Aceasta este o putere foarte bună pentru rufele de uz casnic, așa că, dacă nu ai cerințe speciale, este o idee bună să alegi unul dintre aceste modele care au și un preț rezonabil. Modelele mai mici de pe piață pot avea o viteză de centrifugare mai mică, în jur de 800 rpm, iar altele, mai scumpe, 1400 sau 1600 rpm. Reține că este întotdeauna posibil să reduceți puterea de centrifugare sau să o excluzi cu totul, în funcție de tipul de spălare și de hainele pe care le speli.

Bugetul

Este de la sine înțeles că, odată ce ai identificat caracteristicile de bază ale noii tale mașini de spălat, vei avea o listă scurtă de posibile candidate într-o gamă de prețuri mai mult sau mai puțin largă. Aici este o idee bună să parcurgi lista în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru a cumpăra mașina de spălat rufe. Multe site-uri online, atât cele cu lanțuri specifice, cât și cele generale, au opțiunea de a decide în ce interval de preț vrei să afișezi rezultatele și poți păstra toate celelalte filtre pe care le-ai ales deja, cum ar fi dimensiunea, greutatea încărcăturii și viteza de centrifugare. Acest lucru îți va permite să continui să îți alegi mașina de spălat rufe, analizând diferitele funcții și toate extrasele, fără riscul de a renunța la sfârșitul căutării (și de a fi nevoit să o iei de la capăt) doar pentru că mașina de spălat aleasă depășește cu mult bugetul; este ușor, de fapt, să te lași distras de descrieri și funcții și să uiți să fii atent la preț.